Čović: Potpora hrvatskoga naroda u BiH koji čvrsto stoji uz Izrael

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović održao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sastanak s veleposlanicom Države Izrael pri Bosni i Hercegovini Galit Peleg.

Dužnosnici su razgovarali o aktualnim političkim prilikama u Bosni i Hercegovini kao i energetskoj diverzifikaciji BiH. Razgovarano je i o ekonomskoj saradnji između dviju država te podršci Izraelu u odbrani od terorističkih napada Hamasa, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović tom je prilikom istaknuo aktualnu političku situaciju u BiH, naglašavajući važnost stabilnog političkog dijaloga i značajnih iskoraka na europskom putu.

Kazao je kako je, u svjetlu rastuće potrebe za energetskom diverzifikacijom, nužno osigurati potrebne pomake na realizaciji projekta Južne plinske interkonekcije koji je strateški projekt za energetsku neovisnost BiH i sve žitelje koji će biti izravni korisnici usluga navedenog plinovoda.

Ambasadorica Države Izrael istaknula je potporu predsjedniku HDZ-a BiH u realizaciji poboljšane energetske neovisnosti Bosne i Hercegovine, kao i očekivanje za nastavkom ekonomske suradnje i odličnog odnosa dva prijateljska naroda.

Kako se navodi u priopćenju, Čović je istaknuo potporu hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini koji čvrsto stoji uz Izrael i podržava njegovo pravo u obrani od terorističkih napada. Izrazio je nadu za što skorijim okončanjem oružanoga sukoba i osiguravanjem prijeko potrebnoga mira.

– Na osnovu pogledanih isječaka iz filma koji prikazuju stradanja koje su počinili teroristi Hamasa, predsjednik HDZ-a BiH je izrazio svoje suosjećanje prema potrebi Izraela da zaštiti svoje građane od vladavine terorista Hamasa – saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Dodik veleposlaniku SAD-a: ‘Razbio bih ga kao zvečku’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je lažima navode...