Četrdeset pet novih članova pristupilo zajednici Rastimo u Gospodinu

U petu nedjelju kroz godinu u Kući Djeteta Isusa u Livnu upriličen je popodnevni molitveni susret, na kojem je molitvenoj zajednici „Rastimo u Gospodinu“ iz Livna pristupilo četrdeset pet novih članova, od kojih je pola mladih ispod 25 godina. Kroz posljednja četiri mjeseca novi članovi su se upoznavali s radom zajednice te prošli seminar “Novi život u Duhu” koji je na poticaj pape Franje CHARIS dao kao preporuku molitvenim zajendicama da sve osobe koje pristupaju u zajednice prođu taj tečaj o osnovama vjere i duhovnom rastu.

Na susret su ujedno pozvani braća i sestre iz drugih zajednica koji su dio Katoličke karizmatske obnove u Bosni i Hercegovini. Iz zajednice „Mlado Sunce“ iz Širokog Brijega došao je slavljenički tim koji je svojom nazočnošću i sudjelovanjem uveličao molitveno slavlje. Gost susreta je bila sestra Ivanka Mihaljević koja se u par navrata zajednici održala nekoliko kateheza.

Cijeli popodnevni molitveni susret protekao je u slavljeničkom i molitvenom ozračju. Na početku susreta Mirko Puđa i Antonio Križan su održali prigodno predavanje o zajednici i zajedništvu pozivajući se na Djela apostolska, koja govore o prvoj kršćanskoj zajednici: „Oni su bili postojani u apostolskoj nauci, zajedničkom životu, lomljenju kruha i u molitvama“(Dj 2, 42).

Mirko je rekao kako je zajedništvo najveći dokaz autentičnosti jedne zajednice te upozorio da se svi trebaju čuvati zavisti i ogovaranja u zajednici koje smatra teškim grijehom. Govorio je još o evangelizaciji, krštenju u Duhu Svetom i o karizmatskom pokretu u Katoličkoj Crkvi od II. Vatikanskog koncila pa do danas. Citirao je papu Franju koji je rekao kako “karizmatska obnova treba biti struja milosti koja mora zahvatiti cijelu crkvu“. S tim uvjerenjem papa je osnovao CHARIS (Međunarodnu službu Katoličke karizmatske obnove). „Naša je dužnost donijeti cijeloj Crkvi obnovu u Duhu Svetom“, rekao je Mirko.

Antonio je se osvrnuo na karizme i kazao kako „Karizme i darovi nisu znak nečije svetosti i duhovnosti, nego su one darovane da bi se napredovalo u svetosti i služilo se njima u evangelizaciji Crkve, tj. u nastojanju oko spašavanja duša. Iskustvo krštenja u Duhu Svetom vodi kao produbljenje sakramentalnog života i pomoć da bolje iskoristimo milost sakramenata”

Nakon predavanja uslijedila je Sveta Misa koju je predvodio fra Tomislav Jelić, duhovni asistent Katoliče karizmatske obnove u Duhu Svetom BiH. U propovijedi fra Tomislav se je osvrnuo na evanđelje koje govori o ozdravljenju i oslobođenju Šimunove punice i ostalih u tom kraju. Fra Tomislav je zastao nad rečenicom iz Evanđelja “Rano ujutro, još za mraka, ustane, iziđe i povuče se na samotno mjesto i ondje se moljaše.” te naglasio: Kada pogledamo nas kršćane onda nama nedostaje ovo jutro. Jutro je najblagoslovljenije vrijeme i ove prvine dana pripadaju Bogu. Nama u duhovnom rastu treba disciplina, treba nam vrijeme, trebam nam jutro za molitvu koje ćemo pokloniti Bogu.” Nazočne je pozvao da slijede Isusa, koji je za sebe rekao da je „put, istina i život“.

Nakon svete mise i euharistijskog klanjanja, uslijedilo je primanje 45 novih članova u zajednicu, koji su dali obećanja zajendo sa ostalim članovima zajednice na godinu dana.

Po završetku molitvenog susreta svi članovi zajednice dobili su Novi zavjet, krunicu te prigodne molitvenike za osobni duhovni rast. Nakon programa su upriličili Agape uz zakusku i druženje s članovima zajednice i gostima do kasno uvečer u restoranu “Panorama” Pavić.

Najčitanije

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Nakon cirkusa zvanog Svesrpski sabor objavljen spot: “Svi uz komandanta Vučića”

JUTROS je u jutarnjem programu srpske televizije Pink prikazan...

Ana Bavrka i Tomislav Cvitanušić pričali o tome kako doista živjet u skladu s prirodom

U prekrasnom ambijentu najdragocjenijeg bisera Bosne i Hercegovine, vodopadu...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...