U studiju Croatia Records predstavljen album “Brano Likić & Friends – Jazz Postcard”

Brano Likić, pionir sarajevske pop rock škole, producent i jedan od najplodonosnijih bosansko hercegovačkih skladatelja danas je u Croatia Records studiju predstavio album “Jazz Postcard”. Album je snimljen 2009. godine i objavljen je pod njegovom etiketom Blap studija, a prošle godine prvi put je objavljen u izdanju Croatia Records prvo na CD-u, a početkom ove godine i na vinilu. Album je snimljen s vrhunskim jazz glazbenicima Martinom Đakonovskim na basu, Dejanom Terzićem na bubnjevima, Walterom Langom na klaviru te legendarnim jazz trubačem Duškom Gojkovićem na čiji je nagovor ovaj album i nastao. 

“Duško Gojković je najzaslužniji za nastanak ovog albuma. Čuo je kako pjevam i rekao kako moram snimiti jazz album. Odabrali smo nekoliko  jazz standarda pa je ova jazz razglednica ustvari pravi ‘american songbook’. Duško je uvijek govorio kako treba raditi s najboljima jer onda i ti daješ najbolje od sebe. Dobio sam puno dobrih kritika za ovaj album, a bolje od toga bilo je divno prijateljstvo s Gojkovićem. Imali smo još planova, ali nas je pandemija covidom zaustavila. Nažalost, Gojković nas je prošle godine napustio tako da ovaj album ima još veći značaj za mene, a vjerujem i sve one koji vole jazz glazbu”, objasnio je Likić.

Kao producent potpisao je prve albume Dina Merlina, Plavog orkestra, nekih od najpoznatijih imena narodne glazbe poput Tome Zdravkovića. Koliko je neumoran i produktivan govori i činjenica da je u posljednjih nekoliko godina i to u izdanju Croatia Records objavio “Gold collection” dvostruku kompilaciju pjesama koje je sam otpjevao ili napisao za druge, album “Football”,  a kao producent potpisao je albume “Tribute to Ivo Robić” i “Tempi passati” Srđana Gjivoja. U pripremi su novi albumi, a jedan od takvih je i album “King is back”, nekad vrlo popularne grupe Mirzino jato. 

“Dugo godina se znamo i to je jedno kvalitetno prijateljstvo. Brano je čovjek koji je cijeli svoj život posvetio glazbi, prijateljima, produkciji. Sva njegova djela koja danas dolaze u velikim količinama su omaž njegovom kvalitetnom radu i hvala Bogu da ga imamo. Brano Likić je čovjek koji ne miruje, koji na dnevnoj bazi producira, komponira, snima i meni je velika čast što mu mogu omogućiti da se ponovno pokaže”zaključio je Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa. 

Foto: Franjo Tomić

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...