BiH uputila protestnu notu Crnoj Gori

Ministarstvo vanjskih poslova BiH uputilo je protestnu notu Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore jer je jučer predsjednik crnogorske skupštine Andrija Mandić primio Milorada Dodika u službenim prostorijama, a da nisu bila istaknuta obilježja Bosne i Hercegovine već entiteta Republike Srpske, a zatim iznio skandalozne tvrdnje.

Mandić je jučer u svome uredu primio predsjednika entiteta Republike Srpske Milorada Dodika, a zatim su održali zajedničku press konferenciju.

Ni u uredu ni u prostorijama gdje je održana konferencija za medije nije bilo istaknute zastave Bosne i Hercegovine već samo Crne Gore i Republike Srpske.

Na samoj konferenciji ostaloga, Andrija je Mandić kazao da su “Republika Srpska i FBiH stvorile BiH”, dok je Dodik govorio o specijalnim vezama Republike Srpske i Crne Gore te tzv. “srpskom svetu”.

Time je prvi čovjek Skupštine Crne Gore iskazao izravno nepoštovanje BiH i njenih institucija te entitet Republiku Srpsku na određen način pokušao izjednačiti s državom.

Na to su ukazali iz Ministarstva vanjskih poslova BiH te naveli da BiH uvažava i poštuje državna obilježja Crne Gore, kao i ostalih međunarodno priznatih država, te očekuje da predstavnici Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori imaju isti tretman.

Također, ukazano je i na skandaloznu izjavu Mandića da su “Republika Srpska i FBiH stvorile BiH” te naveli da ovakvi potezi samo mogu narušiti dobrosusjedske odnose.

Također, ovo nije prvi put da predsjednik Skupštine Crne Gore ignorira zastavu BiH pri sastancima s dužnosnicima koji dolaze iz BiH. Tako je prije nekoliko dana ugostio predsjednika NSRS-a Nenada Stevandića uz zastave Crne Gore i Republike Srpske.

Podsjetit ćemo i da se skupina Podgoričana okupila kod zgrade skupštine protestujući zbog dolaska Milorada Dodika koji se sastao sa predsjednikom skupštine Andrijom Mandićem.

Demonstranti su nosili transparente sa natpisima: “Putinovi poklisari nisu dobrodošli”, “za cjelovitu i nedjeljivu BiH”, “Dodik nije put u Evropu”, “Nećemo Republiku Srpsku u Crnoj Gori”, “Srebrenica je genocid”, “Štrpci 27.02.1993”, “Dalje ruke od promjene granica” i slično.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Kristijan Penavić: Volim snimati spotove i glazbu, a pogotovu stvarati pjesme

Mladi širokobriješki glazbenici Kristijan Penavić i Jozo Mikulić objavili...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....