Biciklistički klubovi Hercegovine odredili pravac djelovanja u tekućoj godini

U prostorijama Udruge HerzegovinaBike (Visitor centar Buna) održan je sastanak s predstavnicima biciklističkih klubova koji egzistiraju na području Hercegovine, uz nazočnost predsjednika udruge HerzegovinaBike, Tonija Zorića, tajnice udruge HerzegovinaBike, Stanislava Borovac koja je vodila zapisnik sa sastanka, te tajnice Biciklističkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Biljane Krtalić.

U Hercegovini trenutno egzistira 19 biciklističkih klubova koji zajedničkim snagama promoviraju biciklizam kao sport i rekreaciju, ali i cikloturizam organizirajući brojne biciklističke događaje kako profesionalnog, tako i rekreativnog karaktera.

U konstruktivnoj atmosferi raspravljalo se o kalendaru događaja, te pravcu i načinima zajedničkog djelovanja u 2024 godini.

Sastanak je otvorio predsjednik udruge HerzegovinaBike, Toni Zorić, inače i inicijator ovog sastanka, koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio im se na dolasku i odvojenom vremenu te kazao: „Ideja sastanka je da se mi kao predstavnici klubova još bolje upoznamo, kroz zajednički razgovor prezentiramo tekuće probleme s kojim se klubovi suočavaju u svom radu, porazgovaramo o načinima rješavanja problema, te iznesemo neke nove ideje, projekte i dogovorimo organizacije događaja, kao i pravac djelovanja kako u tekućoj godini, tako i u godinama koje su pred nama“.

Klubovi iz Hercegovine će ove godine organizirati 10 događaja

Kada govorimo o kalendaru profesionalnih događaja, klubovi iz Hercegovina će ove godine organizirati 10 događaja koji promoviraju biciklizam kao profesionalni sport, te svim UCI licenciranim biciklistima donose vrijedne bodove, kako za naslov Državnog prvaka, Premijer lige BiH, tako i UCI bodove koji su vrijedni po pitanju odlaska sportaša na događaje Europskog ili Svjetskog ranga, te Olimpijske igre u konačnici.

Biciklijada Ćirinom prugom

S druge strane u tekućoj godini Hercegovina će organizirati gotovo 20 rekreativnih događaja koji promoviraju cikloturizam i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, te tako privući više tisuća kako domaćih, tako i stranih gostiju u našu zemlju. Neki od tih događaja su i biciklijade Ćirinom prugom, a u 2024 godini Udruga HerzegovinaBike će u suradnji s lokalnim klubovima organizirati šest Ćirinih biciklijada. Prva Ćiro biciklijada na rasporedu je već od 24. ožujka 2024. godine, a više informacija o organizaciji i načinu prijava možete dobiti OVDJE.

Biljana Krtalić je uzela riječ i predstavila rad Biciklističkog saveza Federacije BiH, u kojem vrši funkciju tajnice, i upoznala klubove koji egzistiraju s područja Federacije BiH s pravcem djelovanja Federalnog saveza. Tom prilikom kazala je kako Federalni savez BiH trenutno broji 35 klubova članica, te hercegovačkim klubovima objasnila načine i proceduru učlanjivanja u Federalni savez i pozvala ih da joj se obrate po pitanju bilo kakvih nejasnoća i pitanja.

Blidinje BIKE Festival

Stanislava Borovac je predstavila pravac djelovanja udruge HerzegovinaBike po pitanju organizacije edukativnih radionica, te kazala kako ćemo u 2024 godini organizirati radionicu cikloturističkih vodiča koja će se održati u sklopu Blidinje BIKE Festival događaja, a u planu je održavanje i drugih radionica. Jedna od njih je radionica s klubovima o pisanju projekata, te apliciranju istih kod resornih ministarstava, kao i radionica koja će klubove bolje upoznati s radom na društvenim mrežama, alatima koji pomažu u kreiranju vizuala, te načinima na koji mogu kreirati objavu koja ima dobre dosege.

Na veoma konstruktivnom sastanku raspravljalo se i o načinima uključivanja većeg broja mlađih članova i djece u biciklizam, gdje su brojni klubovi ovo vidjeli kao ključni pravac svog djelovanja. Na kraju sastanaka dogovorena je i ideja o ponovnom pokretanju cestovnog rekreativnog događaja „Upoznaj Hercegovinu“, na kojem će sudjelovati svi klubovi iz Hercegovine, ali i gosti iz ostalih zemalja regije, te otvoriti sezonu, upoznati vozače automobila i svom prisustvu na cestama, te još jednom promovirati Hercegovinu kao turističku destinaciju.

Kompletan kalendar biciklističkih događaja u Hercegovini možete pogledati na web stranici udruge HerzegovinaBike (link), a ovim putem pozivamo Vas na sudjelovanje u našim izvrsnim organizacijama gdje obećavamo odlično druženje i gostoprimstvo, poručili su biciklistički klubovi iz Hercegovine.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan

Stolac se ovih dana priprema za Ilindan, koji se...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Mirni skup u Parku prirode Blidinje: Borimo se sa vjetrenjačama godinama!

U subotu, 13.07., Aarhus centar u BiH je zajedno...

Continental Blidinje BIKE Festival: Završeno šesto izdanje najvećeg biciklističkog festivala

Blidinje BIKE Festival, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u...

Otvorenje izložbe Mladena Ivešića „Mjesto određenja“

Hrvatska kulturna zajednica Troplet u suradnji s Muzejom moderne...

GRLIĆ RADMAN: Za Hrvatsku važna provedba “Južne interkonekcije”

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je...

Partizani: “Zauzeli smo rusko selo”

Borci Legije Sloboda Rusiji, Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski...