Azra Špago: Univerzitet “Džemal Bijedić” i novoizgrađeni Studentski dom Antalija nude brojne mogućnosti studentima

Studentski dom Antalija u sklopu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru predstavlja jedan od najmodernijih studentskih domova u regiji, kreativno i inspirativno dizajniran, te ispunjen elegancijom i stilom. Smješten je na idealnoj lokaciji u krugu univerzitetskog kampusa u blizini zgrada u kojima su smješteni fakulteti i univerzitetski studiji Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Tim povodom razgovarali smo s prof. dr. Azrom Špago, prorektoricom za znanstveno-nastavna pitanja Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru

Studentski dom Antalija je moderni dom. Raspolaže s 180 kreveta i raspoređeni su na 5 katova. Radi se o 21 modernom apartmanu. Sadrže četiri dvokrevetne sobe sa jednim prostranim zajedničkim dnevnih boravkom, kuhinjom, trpezarijom, prostorom za učenje i druženje, balkonima s panoramskim pogledom i liftom koji olakšava pristup svakom katu. Oprema se i jedan moderni restoran za studente.“, istaknula je Arza Špago.

Studentski dom Antalija

Jedna od najznačajnijih prednosti Studentskog doma Antalija je njegova lokacija koja
omogućava brz pristup fakultetima, ali i brojnim društvenim sadržajima u gradu Mostaru. U
blizini doma se nalaze i druge pogodnosti, kao što su supermarketi, pekare, ugostiteljski objekti, fotokopirnice i mnogi drugi sadržaji udaljeni na samo nekoliko koraka od doma.

U sklopu Univerzitetskog kampusa nudimo sportske aktivnosti. Imamo pripremljen projekt košarkaškog igrališta. Kada govorimo o aktivnostima želim pohvaliti Uniju studenata koji svake godine organiziraju sportsku ligu. Postoji i univerzitetski karate klub, imamo sportske aktivnosti za koje su studenti zainteresirani. Pored toga imamo i biblioteku, čitaonicu, laboratorije i u sklopu Pravnoga fakulteta  kancelarija za simulaciju suđenja i slično.“, kazala je Azra Špago.

Studentski dom Antalija je više od prostora za spavanje i učenje. Dom je zajednica koja podržava ciljeve studenata i doprinosi njihovom rastu i razvoju. Studenti će također biti u prilici da izgrade trajna prijateljstva, te da sudjeluju u raznim studentskim i društvenim aktivnostima.

Natječaj za prijem studenata u Studentski dom Antalija u akademskoj 2023/2024 godini je otvoren od 5.6. do 21.7.2023. godine.

Za više informacija o Studentskom domu Antalija i o načinu kako aplicirati za smještaj saznajte na web stranici Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru (unmo.ba).

Najčitanije

VIDEO: Dignuli dron pa kiselinom oštetili travnjak na stadionu?

Velež je prijavio oštećenje na glavnom travnjaku na stadionu...

Nožem ubio oca i ranio majku

U poslijepodnevnim satima se u blizini Varaždina dogodila tragedija...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

AS: ‘Da se Ancelottija pita, Modrić bi ostao još jednu godinu’

U subotu je Real Madrid osigurao svoj 36. naslov...

18-godišnjak kod Vukovara zapalio hrvatsku zastavu

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 18-godišnjaku jer je 1....

Obavještajac kojega je Izetbegović proglasio državnim neprijateljem.

U Mostaru je ovoga vikenda predstavljena knjiga pod nazivom...

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda traži uhićenje izraelskog premijera Netanyahu

Glavni tužitelj ICC-a Karim Khan zatražio je od sudaca...