Andrej Plenković dao je izjavu nakon glasovanja

Andrej Plenković dao je izjavu nakon glasovanja:

“Danas je lijep dan, dobro smo raspoloženi i optimistični. Nadam se da će građani glasati za Hrvatsku u kojoj se poštuje Ustav i ustavni red, za Hrvatsku koja pripada zapadnom  i transatlantskom demokratskom krugu. Pozivamo da se Hrvatska vodi ozbiljno i pouzdano i da se Hrvatska vodi sigurno. Ja sam uvijek za to da što veći broj hrvatskih građana iskoristi svoje pravo. To je jedno lijepo građansko pravo”, rekao je Plenković.

“Prvo ću popiti jednu kavu s prijateljima na Črnomercu, nakon toga ću se družiti sa suprugom i djecom, obilazili smo sve hrvatske gradove i županije, a onda ćemo navečer u Westinu dočekati rezultate. Da nema podrške supruge, sigurno ne bi bilo ovako dobro”, rekao je Plenković pa dodao: “Mi poštujemo Ustav.”

“Što se tiče regionalne stabilnosti, mi smo uvijek pokazivali vodstvo. Mi smo ostvarili svoje strateške ciljeve, ušli smo u NATO, EU, eurozonu i Schengen, ostaje zaokružiti to članstvom u OECD-u. Pomažemo i Bosni i Hercegovini, radi Hrvata koji su tamo konstitutivan narod, ali želimo razvijati odnose sa svim susjedima”, rekao je Plenković. 

“Mi smo u mandatu pokazali kako se vodi uključiva politika prema manjinama, pa tako i srpskoj manjini, od elementarnih stvari kao što su voda i struja pa do uključenosti u političke procese. Lijepo je vidjeti kad svi manjinski zastupnici dižu ruku za Zakon o hrvatskom jeziku”, rekao je Plenković.

“Na BiH gledamo jako pozitivno, to je nama susjedna zemlja. Za nju se zalažemo gotovo onako kako se zalažemo za Hrvatsku. Podržavamo cjelovitu BiH i Daytonski sporazum. Želimo da se riješi vječno pitanje Hrvata u BiH. Te poruke kao Dodikove se stalno ponavljaju, to nije ništa novo. Razgovaramo sa svima i šaljemo poruke stabilnosti i funkcionalnosti, to je važno za BiH, pa i za mir u regiji. Zalažem se za dijalog”, rekao je.

Andrej Plenković

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Premijer Andrej Plenković sa suprugom Anom

Premijer Andrej Plenković u stresnom razdoblju sastavljanja nove vlade...

Veličanstvena deveta zagrebačka povorka “Hoda za život”

Deveta zagrebačka povorka "Hoda za život, obitelj i Hrvatsku"...