Andrea Milić: Majčinstvo mi je bilo okidač za osobni rast, a ulja se isprepliću kroz cijelu moju svakodnevnicu

Poduzetništvo, majčinstvo, osobni rast i razvoju, Young Living, podcast teme su današnjih “Vijesti plus uživo” na Običnom radiju. Kroz sve nabrojane stvari u svakodnevnom životu prolazi Andrea Milić. Ispričala nam je svoj put od prve kupovine difuzora i eteričnih ulja, do trenutaka kada je odlučila krenuti u poduzetništvo, pomagati drugim majkama s tips & tricks videima na Instagramu, pa do vlastitog programa za osobni rast i vlastitog podcasta.

“Bila sam prilično preplavljena ulogom majke. Imala sam dojam da su mi sve druge uloge oduzete a da sam jednom ostala kao mama. U toj fazi sam htjela nešto dodatno za sebe, nešto što će ispuniti moju svrhu ali da djeluje i na druge ljude. Nisam znala šta je to, ali sam pripremala teren za to. Prvo sam se počela rješavati stvari u svom domu koje su mi bile opterećenje i stvarale mi dodatne obaveze i oduzimale vrijeme. Kada se ugledao prostor poželjela sam da kad se ulazi u moj dom da se osjeti specifičan miris. Istraživala sam u tom pravcu. Čak sam i kupila neki difuzor ovdje u Mostaru u trgovini, međutim nisam imala nikakav poseban učinak od toga. Young Living mi je uvijek izlazio, ali mi je bio preskup u tom trenutku, i smatrala sam da ta cijena nije opravdana. Mislila sam šta to su sad bočice ulja, difuzor što ispušta paru i za to ću dati 160 eura. Međutim kada sam više istraživala o tome, odlučila sam neću više isprobavati jeftine stvari nego ću naručiti start paket. Naručila sam prvu narudžbu bez ikakve dugoročne namjere.”, ispričala je Andrea Milić o svom prvom naručivanju difuzora i eteričnih ulja.

“Dosta ljudi ne zna da je Young Living jedna velika wellness tvrtka, imaju proizvode za skincare, proizvode za čišćenje, za održavanje doma, za suplemente, proteinske pripravke, različite napitke, pločice. To je jedan spektar proizvoda koji nude drugačiji lifesyle. Ulja se isprepliću kroz cijelu moju svakodnevnicu.“, opisuje Andrea Milić proizvode tvrtke Young Living.

Svima nam se desio trenutak kada smo izgubili fokus i nismo znali kojim putem krenuti. Lako se može dogoditi da vas problemi ometu na kreativnom putu. Ali morate ustrajati i nastaviti raditi posao za koji osjećate poziv.

“Većina stvari koja uključuje osobni rast nije u samom startu ugodna. Dugi niz godina sam ima problema s želudcem, svašta sam tu prošla, svakakve liječnike i terapije. Nisam mogla dokučiti zašto se ti problemi meni uvijek vraćaju. Htjela sam sama sebi omogućiti život bez boli. Trebala sam sama zaključiti što mene tišti, što me stresira, zašto dolazi do tih bolova. Tada već, u razdoblju nakon srednje škole i fakulteta, primijetila sam da se okrećem drugačijoj literaturi i videima na YouTubeu. Probleme sa želudcem sam riješila tek kad sam poslala mama. Tada sam skinula fokus sa sebe i prebacila na nekog drugog. Majčinstvo mi je bilo okidač za osobni rast. Izazovi su me dočekali nespremnu i predstavljali su mi veliko opterećenje. Ali sa svim tim ideš u hodu. Stalno sam bila u ulozi mame i one koje zadovoljava tuđe potrebe. I onda kada je mlađi dječak imao 9 mjeseci, tada sam počela intenzivno razmišljati o tome, na koji način da svoje znanje prenesem na druge. U trenutcima kada su oni spavali, iako su bili rijetki tada sam istraživala o tome kako se osjećam, kako sebi mogu pomoći, kako mogu drugačije razmišljati, kako uvesti svoje male rituale u dan, koji će biti samo moji, koji će biti čisti užitak samo meni. U tom razdoblju sam morala skinuti sa sebe puno uvjerenja koja sam ponijela sa sobom u odgoju. Kao tipa, imaš brak imaš obitelj, kako te nije stid tražiti još, kako možeš biti tako nezahvalna. U tom trenutku sam sebi dopustila da mogu biti zahvalna i tražiti više. Dugoročno ako zadovoljavam potrebe isključivo svoje djece da ja nemam njima od čega dat. Trebaš spoznati svoje emocije i svoje stanje da možeš modelirati to svom djetetu. Majčinstvo me najviše vratilo meni. Počela sam istraživati načine na kojima sebi mogu pomoći da ja budem dobro i da posljedično njima mogu biti dobra mama. Odrekla sam se tuđih mišljenja i tuđih savjeta koji meni ne trebaju. Put osobnog razvoja i rasta je samotnjački put. To je put drugačijih tema, i neće svi prihvatiti tebe s tim temama. Kod nas i našem okruženju, ja bih rekla da se vode iz dana u dan 90% isti razgovori, kako nam je teško, kako se nismo naspavali, kako je promjena vremena, kako je sve poskupilo, to nisu razgovori koji pozivaju na rast. Usko okruženje svoju obitelj i prijatelje nisam mijenjala i nisam ih ni htjela mijenjati. Ali sam sjela za stol sa ženama koje su meni bile primjer onoga što sam htjela postići, to je bila glavnih stvari koja me je zadržala na putu osobnog rasta i da idem samo naprijed i vidim što još mogu napraviti.”, kazala je Andrea Milić u o svom osobnom rastu.

O samom razvoju i logičnom putu napretka i rasta Andree Milić poslušajte kroz audio zapis. Hvala svima na 40-ak minuta izdvojenog vremena.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Objavljena prva anketa za EU izbore

DNEVNIK Nove TV prvi je objavio istraživanje o ozračju...

Modrić ostaje u Realu

Kako se klupska nogometna sezona bliži svome kraju, a...

Ivan Turudić u ponedjeljak na posao

Novi glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Ivan Turudić, izabran...

Plenković: Parlamentarna većina funkcionira odlično

Premijer Andrej Plenković u subotu je izjavio da je...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....