NATO podržava kontinuiranu obuku Oružanih snaga BiH

Komandantica NATO Štaba Sarajevo brigadna generalica Pamela L. McGaha obratila se danas predstavnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na početku sedmice u kojoj se održavaju analize u oblasti personala i obuke.

Obraćajući se jutros u Sarajevu na analizi u oblasti personala, brigadna generalica McGaha je kazala da je ključni izvor snage svake vojske u njenim ljudima.

– Stoga se trebamo stalno prilagođavati i razvijati kako bismo privukli i zadržali najbolje i najpametnije, kao i kako bismo bili u stanju odgovoriti na sigurnosno okruženje koje se mijenja. To su izuzetno značajni izazovi. I dok nijedna država nema sve odgovore, naš Savez ima mnogo modela i naučenih lekcija koje mogu pomoći u vašem radu. Potičem vas da budete hrabri i kreativni u rješenjima koja ćete iznalaziti ove sedmice. I da nastavite ljude stavljati u prvi plan, te da osigurate da svaki vojnik ima koristi od izazovne karijere, karijere koja ispunjava njihove potrebe, kao i potrebe jedinica – kazala je brigadna generalica McGaha.

Oružane snage BiH nastavljaju s obostrano korisnim aktivnostima obuke sa zemljama iz cijelog NATO Saveza, od kraćih vježbi do višegodišnjih tečajeva obuke.

Sve ove aktivnosti pomažu vojnicima da rade zajedno u kriznim vremenima – ova interoperabilnost je jedan od suštinskih principa NATO-a. Predviđen je rast nivoa i obima obuke u skladu s novim paketom izgradnje kapaciteta u oblasti obrane (DCB) koji osigurava NATO, a koji će pružiti podršku Ministarstvu obrane i Ministarstvu sigurnosti u odgovoru na nove izazove i pomoći kako bi svi u BiH bili sigurni, saopćeno je iz NATO-a.

Najčitanije

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Daniel B: Želim da moja autorska glazba dođe do većeg broja ljudi

Glazbenik Danijel Braovac iz Tomislavgrada ima novu pjesmu ''200...