Započela provedba projekta Žene u fokusu radnih prava

„Žene u fokusu radnih prava“ naziv je započetog projekta kojeg financira Europska unija. Projekt ima za cilj jačanje sistema i mehanizama za postizanje ravnopravnosti spolova. Poseban se fokus stavlja na radna prava žena.

Ovaj inovativni projekt biće usmjeren na edukaciju žena s područja grada Mostara, ponajprije nezaposlenih ali i zaposlenih u dobi od 18 do 60 godina. Tema ćete biti ljudska prava i prava iz radnih odnosa. Projekt će trajati u periodu od 1. veljače 2024. do 1. srpnja 2024. Tijekom trajanja projekta naglasak će biti stavljen na važnost balansa između karijere i majčinstva. Ukazati ćemo da ova dva elementa nisu međusobno isključiva, stoji u priopćenju udruženja.

Pored toga, radit će se i na podizanju svijesti o radnim pravima žena u nacionalnom zakonodavstvu i jačanju zaštite od seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu. Kroz edukaciju, podršku i promociju jednakosti, korisnice projekta će dugoročno imati koristi, kako na osobnom, tako i profesionalnoj razini. Također, projekt će se baviti i promjenama u društvu kroz medijske kampanje, inicijativama za izmjenu pravilnika i angažiranjem javnosti, kako bi utjecao na političke predstavnike i donosioce odluka.

Konačni cilj je postići dugoročne promjene u zakonodavstvu i politikama koje se odnose na radne uvjete žena. Očekuje se pozitivan utjecaj na društvo, povećavajući se svijest o radnim pravima žena.

Projekt provodi Udruženje za edukaciju i razvoj „Dignitet“ iz Mostara. Projekt je podržan od strane organizacija „LIR evolucija“ iz Banja Luka i Udruženja građana „Nešto Više“ iz Mostara, kroz program Europske unije “EU podrška unapređenju radnih i ljudskih prava kroz digitalizaciju”.

Više o projektu možete doznati putem naše web stranice www.dignitet.ba kao i putem društvenih mreža navedenih Udruženja.

Najčitanije

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Daniel B: Želim da moja autorska glazba dođe do većeg broja ljudi

Glazbenik Danijel Braovac iz Tomislavgrada ima novu pjesmu ''200...