Bradara nazočila svečanom prijemu povodom mađarskog nacionalnog praznika

Veleposlanstvo Republike Mađarske u BiH, pod vodstvom Nj.E. Krisztiána Pósa, sinoć je u Sarajevu organiziralo prijem povodom nacionalnog praznika kojim se obilježava početak mađarske revolucije. Ova svečana večer bila je posvećena sjećanju na ključni trenutak u povijesti Mađarske – borbu za demokraciju, ljudska prava i uspostavu višestranačkog sustava, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Veleposlanik Pósa naglasio je važnost trenutnog mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije, osobito u kontekstu globalnih izazova s kojima se Unija suočava. “Ovo je naše drugo predsjedanje Vijećem Europske unije, i to u vrijeme kada se suočavamo s ključnim pitanjima, uključujući kompetitivnost EU, ilegalne migracije i integraciju država Zapadnog Balkana. Naš prioritet je da do kraja godine organiziramo prvu međuvladinu konferenciju između EU i Bosne i Hercegovine”, izjavio je veleposlanik Pósa.

Veleposlanik je također naglasio važnost političke stabilnosti i mira u regiji, istaknuvši dobre odnose između Mađarske i država Zapadnog Balkana, uključujući BiH. “Mađarska je jedan od najglasnijih zagovornika ubrzanja integracijskih procesa i ekonomske suradnje s regijom, a naši česti bilateralni posjeti i sve bolji ekonomski podaci to potvrđuju”, dodao je.

Na prijemu je sudjelovala i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, kao i brojni drugi politički i diplomatski dužnosnici.

Ovaj događaj bio je prilika za jačanje suradnje između Mađarske i BiH, s naglaskom na buduće zajedničke projekte u ekonomiji i vanjskoj politici, uz daljnji razvoj političkih i gospodarskih odnosa.

Najčitanije

Šejma Kuko i Begza Kurtović: Posvetimo se zajedno očuvanju bosanskog brdskog konja

U sedmoj emisiji projekta "Daj zemlji priliku" razgovaramo na...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Sofija Babić: Mi smo iscrpili već tri od sedam planetarnih granica

U još jednoj emisiji projekta "Daj zemlji priliku" razgovarali...

Damir Mrđen: Komunalne otpadne vode su ključni zagađivači vode u BiH

U još jednoj emisiji projekta “Daj zemlji priliku” razgovarali...

Federacija je zločinačka tvorevina

Glede bezočnih napada na novinara Zorana Krešića priopćenjem se...

Davor Vidačak: Želimo stvoriti platformu za razmjenu znanja i iskustva

Konferencija MoBizz 2024 - Ekonomski izazovi i financijske strategije...