Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen dan Grada Čapljine

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač sudjelovala je danas u radu svečane sjednice Gradskoga vijeća Grada Čapljine, upriličene u povodu obilježavanja Dana Grada. Čestitavši okupljenima Dan Grada, ujedno i blagdan nebeskoga zaštitnika Čapljine sv. Franje Asiškoga, predsjednica je u pozdravnomu govoru poručila kako se u Čapljini svaki put iznova oduševi gledajući uređene gradske ulice, novoizgrađene stambene objekte, uopće gospodarski procvat i uređenu životnu sredinu po mjeri čovjeka.

Na prvi je pogled jasno kako iza svega stoje čvrsta i jaka gradska uprava, jasna dugogodišnja vizija i ustrajnost na ostvarenju postavljenih ciljeva. Tako kreirana životna sredina, uz niz poticajnih mjera koje je donijela ova gradska vlast, uz povoljan zemljopisni položaj, doprinijeli su tomu da ovo bude mjesto u koje se doseljava. Naravno da je svakoj jedinici lokalne samouprave potrebna potpora viših razina vlasti u provedbi kapitalnih projekata, a čapljinski su čelnici, kroz vertikalu izvršne i zakonodavne vlasti u HNŽ-u, i u okrilju našega zajedništva, to imali, ali i znali iskoristiti“, kazala je Buhač, dodavši kako je Vlada čvrsto opredijeljena biti prijatelj i partner svim jedinicama lokalne samouprave, na njihovu putu napretka.

Činjenica da s Čapljinom njegujemo jednu posebnu sinergiju vidljiva je u svakoj gradskoj ulici, kroz brojne izgrađene i obnovljene javne objekte kao što su školske zgrade, dom zdravlja, športska dvorana, sudske i policijske ispostave, javna rasvjeta, kao i pružena potpora u izgradnji cestovne i vodovodne infrastrukture, potpora poljoprivrednicima, športskim klubovima, prije svih našemu GOŠK-u i njegovim uspjesima, uz brojne druge projekte u prosvjeti, kulturi, poljoprivredi i turizmu“, podsjetila je predsjednica Vlade, uz obećanje kako će Čapljina u županijskoj vlasti imati prijatelja i u vremenu koje je pred nama.

Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Čapljine nazočili su i županijski ministri Mario Jurica, Milenko Bevanda, Marijo Marić, Ivo Bevanda i Đuro Prkačin.

Najčitanije

Šejma Kuko i Begza Kurtović: Posvetimo se zajedno očuvanju bosanskog brdskog konja

U sedmoj emisiji projekta "Daj zemlji priliku" razgovaramo na...

Bakir Krajinović: Svaki stanovnik zemlje ostavlja ugljični otisak

Bakir Krajinović bio je gostom još jedne emisije projekta...

Damir Mrđen: Komunalne otpadne vode su ključni zagađivači vode u BiH

U još jednoj emisiji projekta “Daj zemlji priliku” razgovarali...

EuroExpress brza pošta raspisuje natječaj za kurire/dostavljače

Euro-Express d.o.o., raspisuje natječaj za radno mjesto: kurir/dostavljač Mjesto rada Mostar Opis...

Ana Ravić: Cilj je modernizirati postojeće informacijske sustave u bolnicama

Centar za informatiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizira 1. znanstveno-stručni...

Federacija je zločinačka tvorevina

Glede bezočnih napada na novinara Zorana Krešića priopćenjem se...

Nevena Pandža: Moba nudi prelijep ambijent, ukusnu hranu i vrhunske koncerte

Tradicionalno, i ovo ljeto, plato iza Stare gimnazije u...

Daniel B: Želim da moja autorska glazba dođe do većeg broja ljudi

Glazbenik Danijel Braovac iz Tomislavgrada ima novu pjesmu ''200...