Četvrta mostarska biciklijada u ovu nedjelju

Grad Mostar po treći put je formalno registriran na stranici European mobility week (Europski tjedan mobilnosti), te će sa Sportskim savezom Grada Mostara uz suradnju sa Biciklističkim klubom Mostar i Hercegovina bike, EKOS d.o.o., Sanus Motus te Brdsko-biciklističkim udruženjem MTBA Mostar i brojnim ostalim udruženjima i organizacijama sudjelovati u pripremama brojnih aktivnosti na temu održive mobilnosti.

Generalna direkcija za životnu sredinu Europske komisije još je 2002. godine pokrenula kampanju „Europski tjedan mobilnosti“ koji se svake godine u Europi organizira u više od 2000 gradova širom svijeta. Europski tjedan mobilnosti je europska inicijativa nastala s ciljem poticanja malih i velikih gradova na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom. Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna.

Ovogodišnja tema EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI je “ZAJEDNIČKI JAVNI PROSTORI”, a gradovi iz Bosne i Hercegovine koji su prijavili kampanju ove godine su: Banja Luka, Bijeljina, Gradiška, Mostar, Sarajevo, Ugljevik i Zavidovići.

Grad Mostar s ciljem razvijanja moderne, urbane i pametne sredine organizira promociju Europskog tjedna mobilnosti koji se završava 22.9. na “Svjetski dan bez automobila”, a koji će Biciklistički klub Mostar i Udruga Herzegovina Bike u suradnji sa Sportskim Savezom Grada Mostara organizirati četvrtu po redu „Mostarsku biciklijadu“. Start biciklijade je u nedjelju 22.9.2024. u 11:00 sati na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog.

Biciklizam je jeftin i zdrav način kretanja gradom a ujedno i potpora zdravom i aktivnom načinu života. Iskoristite Europski dan bez automobila, promijenite svoj svakodnevni način kretanja po gradu i učinimo svi zajedno veliki korak ka poboljšanju kakvoće zraka kao i unaprijeđenu vlastitog zdravlja ostavljanjem automobila kod kuće!

 Pridružite nam se u vožnji 22.9. i uživajte u rekreaciji i prijateljskom druženju na otvorenom.

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Mostaru u nedjelju 22.9. je dan besplatnog javnog prijevoza. Cijeli dan unutar gradskog područja, Mostar bus d.o.o. omogućio je besplatan javni prijevoz.

Najčitanije

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...

Adrijana Prskalo: Okolina igra važnu ulogu oko odrastanja i samopouzdanja djece

Promocija slikovnice „Nikada nećeš hodati sama“ održat će se...

EuroExpress brza pošta raspisuje natječaj za kurire/dostavljače

Euro-Express d.o.o., raspisuje natječaj za radno mjesto: kurir/dostavljač Mjesto rada Mostar Opis...

Damir Mrđen: Komunalne otpadne vode su ključni zagađivači vode u BiH

U još jednoj emisiji projekta “Daj zemlji priliku” razgovarali...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

Darko Puljić o poduzetništvu: Slušajte sebe, radite i borite se

Danas u programu Običnog radija gostovao je Darko Puljić....