Upravljanje financijama – temelj za strateške i informirane poslovne odluke

MoBizz 2024 stručna konferencija na temu „Ekonomski izazovi i financijske strategije za razvoj poduzetništva“ održat će se u ponedjeljak, 9.9.2024. godine s početkom u 10 sati u Ljetnikovcu Radobolja u Mostaru.

Organizatori konferencije Davor Vidačak, Darijo Pandžić i Lucija Šimić, govorili su o razlozima organizacije konferencije.

Potrudili smo se okupiti predavače koji su vodeći stručnjaci u financijskom planiranju, upravljanju financijama, marketingu , inovacijama i računovodstvu, kako bi raspravili, analizirali i dali odgovore na pitanja koje poduzetnike najviše zanimaju: kako upravljati financijama, koje su to najčešće financijske pogreške u poslovanju, kako kroz inovativan marketing kreirati brend, kako definirati cijene naših proizvoda ili usluga na tržištu i kako najbolje iskoristi podatke koje dobivamo iz računovodstvenih ureda. Također, ćemo dobiti i analize vrijednosti poduzeća u Bosni i Hercegovini, temeljem bonitetnih izvještaja, o čemu ćemo više čuti od financijskih stručnjaka Hrvoja Serdarušića financijskog savjetnika, blogera i komentatora i Predraga Novačića direktora Business Intelligence d.o.o./Prima Bon d.o.o. i vlasnik portala Bon.hr iz Zagreba.

Program Konferencije MoBizz 2024.

Davor Vidačak, suorganizator konferencije, naglašava važnost definiranja financijskih strategija koje osiguravaju dugoročan rast,  poput optimizacije troškova, učinkovitog upravljanja rizicima , te pristupa kapitalu kroz inovativne financijske instrumente.

Lucija Šimić, dodaje kako je efikasan marketing uz uvođenje inovacija u poslovne procese ključ za povećanje konkurentnosti, prilagodbu tržišnim promjenama i ostvarivanje održivog rasta poduzeća.

U okviru programa planirana je i panel-diskusija na temu „Kako potaknuti gospodarski razvoj Bosne i Hercegovine?” koja će okupiti istaknute stručnjake, uključujući Samiru Sulejmanović, voditeljicu Odjela za bilateralne trgovinske odnose u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Vjekoslava Vukovića, predsjednika Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Tomislava Volarića, profesora i voditelja IT centra na Sveučilištu u Mostaru, te Vedada Suljića, direktora u Ceteor d.o.o. Sarajevo. Glavni cilj panel-diskusije je ukazati na važnost digitalizacije javnog sektora kroz e-upravu, e-zdravstvo i e-obrazovanje, prednostima ulaganja u zelenu ekonomiju i mogućnostima koje se otvaraju našim poduzetnicima u procesu približavanja Europskoj uniji.

Panel o gospodarskom razvoju

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovoj značajnoj konferenciji i doprinesu razvoju ekonomsko-financijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Više informacija o programu i prijavi dostupno je na službenoj web stranici konferencije www.mobizz.ba.

Partneri konferencije su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Grad Mostar i Sveučilište u Mostaru. 

Razgovor o financijama
Razgovor o inovacijama

Najčitanije

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Adrijana Prskalo: Okolina igra važnu ulogu oko odrastanja i samopouzdanja djece

Promocija slikovnice „Nikada nećeš hodati sama“ održat će se...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Nina Deronjoć: Udruga pomaže djeci, mladima, roditeljima, dođite na Dječji festival i humanitarni koncert

Humanitarna Udruga Zvončica organizira Dječji festival i humanitarni koncert...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...