Zona Isključenja „Ima nešto“ za festival u Slavoniji

Zona Iskljuchenja, jedan od najvažnijih rock sastava iz Bosne i Hercegovine, donosi svoj prepoznatljiv zvuk publici već skoro tri desetljeća.

Nastao u Goraždu 1995. godine, bend je svoje ime dobio po specifičnim okolnostima u kojima je grad bio za vrijeme rata, kada je proglašen sigurnosnom zonom UN-a.

Upravo iz tih teških vremena proizašla je njihova energija i snaga koja se osjeća u svakoj noti njihove glazbe.

Članovi benda, Admir Hurem (vokal), Senko Borovac (bas), Dženan Hadžović (klavijature), Jasmin Bešlija (bubnjevi) i Omar Softić (gitara), zajedno stvaraju glazbu koja prelazi granice i ostavlja neizbrisiv trag na regionalnoj rock sceni.

Iza sebe imaju tri autorska albuma: “Vakat je“, „13. soba“ i „Trenutak, sat godina“, koji su prožeti snažnim porukama i emotivnim prizvukom.

Godina 2024. donosi novi uspjeh za Zonuu Iskljuchenja.

Bend je nedavno predstavio svoj dokumentarni film, koji je dočarao njihov put i uspone u glazbenoj industriji. Također, premijerno su izveli svoju novu autorsku pjesmu “Ponekad” na CMC festivalu u Vodicama, Hrvatskoj.

Ova pjesma, koja je nastala u suradnji s Hayat Production , odmah je osvojila srca publike, a spot koji prati pjesmu dodatno je pojačao njen emotivni utisak.

Publika će imati priliku uživati u njihovom energičnom nastupu na CMC 200 Slavonija festu sa pjesmom „Ima nešto“ koji će se održati 31. kolovoza 2024. godine u Slavonskom Brodu.

Zona Iskljuchenja

Zona Iskljuchenja će se naći na pozornici zajedno s nekim od najpoznatijih imena regionalne glazbene scene, uključujući Parni valjak, Daleku obalu, i Tešku industriju.

Spot za pjesmu “Ima Nešto” predstavlja jedinstveno umjetničko djelo iza kojeg stoji Edin Džeko, fotograf, grafički umjetnik i videograf.

Edin, dugogodišnji prijatelj i suradnik benda Zona Isključenja, značajno je doprinio vizualnom identitetu benda, uključujući fotografije i grafike, te je autor spotova za pjesme “Vila” i “Moj svijet.”

Ovog puta, u suradnji s članovima benda, Edin je došao na ideju da stvori glazbeni spot u potpunosti generiran AI tehnologijom, što predstavlja pionirski poduhvat na ovim prostorima i donosi revolucionaran pristup vizualnom izražavanju.

Radnja spota smještena je u daleku budućnost, u distopijskoj Bosni i Sarajevu, gdje ljubav simbolično dolazi iz drugog svijeta, donoseći nadu. Cijeli ambijent ovog turbulentnog svijeta oblikovan je u steampunk stilu, a spot obiluje detaljima poput futurističkog Sebilja i glazbenika koji nalikuju članovima Zone, kao sporednim akterima ovog animiranog videa.

Zona Iskljuchenja nastavlja graditi svoj status jednog od najvažnijih rock bendova u regiji, potvrđujući da je njihova glazba ne samo glas prošlosti, već i snažna poruka za budućnost.

Najčitanije

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Adrijana Prskalo: Okolina igra važnu ulogu oko odrastanja i samopouzdanja djece

Promocija slikovnice „Nikada nećeš hodati sama“ održat će se...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Nina Deronjoć: Udruga pomaže djeci, mladima, roditeljima, dođite na Dječji festival i humanitarni koncert

Humanitarna Udruga Zvončica organizira Dječji festival i humanitarni koncert...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...