Divljim jagodama je 13 sretan broj – stigao je novi album domaćih pionira hard & heavy zvuka

“Prati moje stare tragove” naziv je trinaestog studijskog albuma legendarne grupe Divlje jagode. Za sve ljubitelje prepoznatljivog hard & heavy zvuka, čiji su pioniri na Balkanu, ovaj album izazvati dobro poznate trnce u tijelu onim starim obožavateljima, a zbog moderne produkcije i pristupa podjednako oduševiti i neke mlađe generacije i nove obožavatelje. Deset novih pjesama, iza kojih stoji mastermind Divljih jagoda, osnivač i gitarist Zele Lipovača, krase pamtljivi gitaristički riffovi, pjevni i himnični refreni, ali i sjajno autorsko pero. Među njima je i nova verzija pjesme „Da li si ikad mene voljela“ koja donosi novi sjaj starom hitu objavljenom1994. godine na albumu „Labude kad rata ne bude“. Divlje jagode već jedno izvjesno vrijeme imaju dva vokala – Toni Jaković je kao prvi pjevač benda do danas ostao prepoznatljiv po izvedbama emotivnih baladama, a Livio Berak daje novu svježinu i visoku energičnost. Da dva potpuno različita vokala mogu savršeno funkcionirati pokazuje prethodni album „Jukebox“ i novi“ Prati moje stare tragove“.  

“Za bendove koji traju dugi niz godina, a Jagode su svakako jedan od takvih, važno je po svim parametrima biti ‘catch up in time’ i pratiti što se događa u svijetu. Ako tako promatramo, ‘Prati moje stare tragove’ donosi svježi, slatki sočni zvuk Jagoda, ali za 2024. godinu”, izjavio je Zele.

Žestoki riffovi zvuče svježe i moderno, zahvaljujući vrhunskoj produkciji Zeleta, ali i Švigiju kod kojeg je album sniman, miksan i masteriran. Album će tako zadovoljiti dugogodišnje obožavatelje benda, ali i privući neke nove generacije slušatelja upravo zbog modernog pristupa bezvremenskom hard & heavy zvuku zbog čega su ove Jagode i dalje divlje.

Uz novi studijski album Divljih jagoda predstavljen je i novi singl „Davno ljeto ’89“, pjesma koja otvara album i budi nostalgiju za nekim starim vremenima, čemu pridonose emotivan vokal Tonija Jankovića, ali i snažan pristup i energija Livija Beraka što daje poseban pečat ovom albumu. Za pjesmu je snimljen i videospot koji je režirao i montirao Pukovnik Dabrov.

Album „Prati moje stare tragove“ objavljen je za izdavačku kuću Croatia Records.

Najčitanije

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Adrijana Prskalo: Okolina igra važnu ulogu oko odrastanja i samopouzdanja djece

Promocija slikovnice „Nikada nećeš hodati sama“ održat će se...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Nina Deronjoć: Udruga pomaže djeci, mladima, roditeljima, dođite na Dječji festival i humanitarni koncert

Humanitarna Udruga Zvončica organizira Dječji festival i humanitarni koncert...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...