Ljetni spektakl u Sarajevu: “Bentbaša Cliff Diving”

Ljetni spektakl u Sarajevu: “Bentbaša Cliff Diving” u nedjelju, od danas na Bentbaši i Darivi zanimljivi sadržaji za sve uzraste.

Tradicionalni skokovi u Miljacku, “Bentbaša Cliff Diving” bit će održani u nedjelju, 4. kolovoza, deseti put na popularnom sarajevskom kupalištu Bentbaša.

Po prvi put „Bentbaša Cliff Diving” bit će dio novog projekta “Bentbaša Summer Fest”, koji je počeo danas i traje do 4. kolovoza u Sarajevu, na dvije lokacije – Bentbaši i Darivi.

Na desetu godišnjicu odlučili smo da sam koncept proširimo i napravimo mali ljetni festival na jednoj od kultnih lokacija koja je značajna za grad Sarajevo. To je lokacija koja je povijesna i dosta nas je odraslo kupajući se na Bentbaši, skačući, tako da je “Bentbaša Summer Fest” cjelokupan naziv kompletnog projekta koji počinje danas, 2. kolovoza i trajat će do 4. kolovoza, s izuzetno dobrim programom – rekao je organizator Dino Bajrić.

Bajrić je istaknuo da će festival uključiti, uz skokove i panel konferenciju, glazbene nastupe, umjetničke performanse, edukativne i sportske radionice za djecu i odrasle.

Skakači, njih 25 koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, regije, inozemstva, u nedjelju, 4. kolovoza, skakat će s visine od 19 metara. Skakat će se u dvije kategorije, tradicionalni skokovi lasta i figurativni “high diving” skokovi.

Bajrić je također podcrtao da je riječ o programu koji ima za cilj promociju, očuvanje lokaliteta Bentbaše, pa je u skladu s tim prethodnih dana urađeno čišćenje ovog lokaliteta.

Ovogodišnji događaj su podržali Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, Olimpijski komitet BiH kao specijalni partner, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo turizma i okoliša, JU Zaštićena područja Kantona Sarajevo, BH Telecom, Privredna banka Sarajevo, Triglav, Fine Food, Admiral, Solazur, Red Bull, Vuse, Leda voda, Tuborg i Badel.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda odao je priznanje organizatorima. Naglasio je da je riječ o važnom projektu i za turizam grada i općine Stari Grad, koja je, prije svega, turistička.

Na Bentbaši sam i ja naučio skakati. Imao sam strast, ali više nemam. Bentbaša je za mene bila i more i jezero. Turisti koji dođu u Sarajevo, u Stari Grad, imat će priliku pogledati jedinstven događaj “Bentbaša Cliff Diving”. Turisti će imati priliku da iz Sarajeva s ovog specifičnog događaja ponesu prelijepe uspomene, nezaboravno iskustvo – rekao je Magoda.

Seid Škaljić u ime Općine Stari Grad rekao je da nije lako organizirati događaj deset godina. Čestitao je organizatorima i istekao da su na svom putu imali puno izazova.

Dino je uspio ono što Pariz nije, Miljacka je sada čistija od Sene – rekao je između ostalog Škaljić.

Najčitanije

Darko Puljić o poduzetništvu: Slušajte sebe, radite i borite se

Danas u programu Običnog radija gostovao je Darko Puljić....

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...

Nina Deronjoć: Udruga pomaže djeci, mladima, roditeljima, dođite na Dječji festival i humanitarni koncert

Humanitarna Udruga Zvončica organizira Dječji festival i humanitarni koncert...