Srbi burno reagirali na komentar Joška Jeličića

Još malo i počinje festival nogometa. Shodno tome, na HRT-u je prikazana uvodna emisija, a za stručnog analitičara je, između ostalih, i ovaj put angažiran Joško Jeličić. Podsjetimo, Europsko prvenstvo u Njemačkoj započinje u petak utakmicom između Njemačke i Škotske u 21 sat u Münchenu, dok Hrvatska igra prvu utakmicu u subotu u 18 sati protiv Španjolske u Berlinu.

Međutim, Joško Jeličić ovaj put je mnoge uznemirio svojim komentarom te se našao na meti kritika.  “Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer nam je takva genetika, a nismo bili ni kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Jérémy Doku u Belgiji”, započeo je Jeličić svoj komentar na reprezentaciju Hrvatske te dodao:

“Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri”. Zatim se okrenuo komentiranju i analizi reprezentacije Srbije. 

“Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutarnjih problema, meni je drago da su oni na natjecanju. Neće biti dosadno, pogotovo ako u prvoj utakmici izgube, što je očekivano. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako… Ono što je njihov problem, njihov izbornik ništa ne donosi toj ekipi”, rekao je.

‘Zločesti dečko’

“Moraju imati jasniju hijerarhiju, ne u smislu tko je veća zvijezda. Piksi i njegove izjave, gledalo smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo godina nemaju i vjerojatno nikad neće ni imati kult reprezentacije”,  zaključio je. Nije dugo trebalo da srpski mediji pokrenu hajku na bivšeg nogometaša Hajduka i Dinama. 

Tako je srpski Kurir napisao: “Sramota na hrvatskoj televiziji! Nogometaši Srbije i Piksi brutalno su izvrijeđani. Ima li ovaj čovjek (Jeličić, op. a.) imalo obraza i srama?!”, dok je Blic postavio pitanje je li Jeličić dobio ulogu “zločestog dečka” na hrvatskoj televiziji. Podsjetimo, Srbija je u skupini C, a prvu utakmicu na Euru odigrat će u nedjelju (21 sat) protiv Engleske. U skupini su još Danska i Slovenija.

Najčitanije

Darko Puljić o poduzetništvu: Slušajte sebe, radite i borite se

Danas u programu Običnog radija gostovao je Darko Puljić....

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...

Nina Deronjoć: Udruga pomaže djeci, mladima, roditeljima, dođite na Dječji festival i humanitarni koncert

Humanitarna Udruga Zvončica organizira Dječji festival i humanitarni koncert...