ŠPK Zrinjski: Mostar Dance Fever Festival 2024.

Natjecanje pod nazivom Mostar Dance Fever Festival 2024., u organizaciji Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini i tehničkog realizatora Športskog plesnog kluba Zrinjski iz Mostara, održano je 11. svibnja u HD Herceg Stjepan Kosača. Mostar je tom prilikom ugostio plesače i njihove trenere iz cijele regije. Festival je ponudio publici bogat raspored raznovrsnih plesnih stilova, uključujući Balet, Moderni balet, Show dance, Jazz dance, Hip Hop, Disco dance, Latin Show i Acrobatic dance. Predstavljeno je oko 300 koreografija s različitim brojem plesača.

Ovo je četvrto plesno natjecanje kojemu je domaćin Športski plesni klub Zrinjski, kao dio kalendara natjecanja Saveza modernih plesova BiH. Godine 2018. ŠPK Zrinjski je organizirao Državno prvenstvo u modernim plesovima, gdje je u dva dana sudjelovalo preko 2.000 plesača iz cijele BiH, natječući se za medalje i plasman na Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Mostar Dance Fever Festival također je bio kvalifikacijski turnir za plesače iz BiH u okviru Saveza modernih plesova, a u lipnju ih očekuje Državno prvenstvo, gdje se nadaju plasmanu na Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Natjecanje su podržali Grad Mostar, Sportski savez Grada Mostara, restoran Del Rio, HT Eronet, Leda, Podravka i Cherka Company, kojima se ŠPK Zrinjski srdačno zahvaljuje. Plesni klubovi nisu krili oduševljenje organizacijom i osvojenim plasmanima te su izrazili želju da ovo natjecanje postane godišnja tradicija, kako bi češće mogli posjećivati sunčani Mostar i uživati u dobroj sportskoj atmosferi, kao i ljepotama grada.

Više informacija o ŠPK Zrinjski

ŠPK Zrinjski ponosni je član Saveza modernih plesova Bosne i Hercegovine, kao i IDO saveza (International Dance Organization), omogućujući svojim plesačima da se razvijaju i rastu u zdravom natjecateljskom duhu.

Slijedeći IDO pravila, osigurava da su treninzi i natjecanja prilagođeni psihofizičkoj i kronološkoj dobi plesača. ŠPK Zrinjski može se pohvaliti zapaženim rezultatima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, uključujući srebrne medalje na Europskom i Svjetskom prvenstvu u modernom baletu u kategoriji juniora 2021. godine.

Uz sve postignute uspjehe, ŠPK Zrinjski se raduje budućim izazovima i natjecanjima, s ciljem da nastavi promovirati plesnu umjetnost i doprinositi razvoju plesne scene u Bosni i Hercegovini i šire.

Najčitanije

Darko Puljić o poduzetništvu: Slušajte sebe, radite i borite se

Danas u programu Običnog radija gostovao je Darko Puljić....

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...

Nina Deronjoć: Udruga pomaže djeci, mladima, roditeljima, dođite na Dječji festival i humanitarni koncert

Humanitarna Udruga Zvončica organizira Dječji festival i humanitarni koncert...