Bartulica opovrgnuo nagađanja o raskolu u DP-u

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta u utorak je komentirao dosadašnji tijek pregovora s potencijalnim koalicijskim partnerima. Ta stranka dosad je vodila razgovore s HDZ-om i SDP-om.

Bartulica je opovrgnuo neke navode o raskolu unutar Domovinskog pokreta te istaknuo kako imaju puno povjerenje u pregovarački tim. “Nema govora o tome da će biti neki obrat”, poručio je. Sebe je nazvao opreznim optimistom. O vremenu potrebnom za postizanje dogovora, ne želi nagađati. “Pojedinci s lijeve strane se ponekad ponašaju kao moralni pobjednici, a mislim da nisu u situaciji da nama dijele lekcije”.

Hrvatska čeka, ne bih špekulirao koliko će to trajati, poručio je i dodao: “Plenković samouvjereno govori da će brzo doći do većine, možda je bolje da pojasni na koji način”. Stjepo Bartulica naglašava i da DP neće odustati od svojih načela te ističe kako je Hrvatskoj potrebna konzervativna vlada. Što se pak tiče angažmana predsjednika Zorana Milanovića u predizbornoj kampanji, Bartulica zaključuje kako zapravo i nije pomogao ljevici. “Da je htio biti faktor trebao je dati ostavku. Nije postigao ono što je htio i sad imamo posljedice toga”, naveo je u svom gostovanju na N1.

FOTO: HINA/Zvonimir Kuhtić

Jasno je tko bi bio najbolji ministar kulture

Na pitanje o SDSS-u, Bartulica je imao što reći. “Plenković sa svojim porukama ulazi u fazu gdje na neki način kaže da je imao dobru suradnju i slično, i po njemu SDSS mora i dalje biti na vlasti, to je ono što ja mogu iščitati. Ja bih rekao da je Hrvatska zrela demokracija, ne postoje kod nas neke velike manjkavosti. Prema tome, imamo situaciju gdje je teško doći do pouzdane većine bez manjinskih zastupnika i kao zrelo društvo moramo naći način kako ići naprijed”.

Kad je riječ o financiranju SDSS-ovih medijskih projekata, Bartulica je jasan. “Postavljam još jednom pitanje – zašto bi porezni obveznici financirali list koji služi za obračune s ideološkim protivnicima? Nisam cenzor, neka novine budu na tržištu, ali ne da porezni obveznici izdvajaju novac”, naglasio je te dodao da ne bježi ni od mogućih novih izbora. Na pitanje o Zlatku Hasanbegoviću kao mogućem ministru kulture, Bartulica  ističe kako se radi o dosljednom čovjeku koji je ostavio je dojam da je ‘spreman ući u fajt s onima koji imaju priveligiran položaj’.

Najčitanije

Darko Puljić o poduzetništvu: Slušajte sebe, radite i borite se

Danas u programu Običnog radija gostovao je Darko Puljić....

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

METUS zapošljava montere dizala za rad u inozemstvu i Hrvatskoj

METUS je renomirana hrvatsko- švedska kompanija s dugogodišnjem iskustvom...

Aner Omanović: Otvaranje kamenoloma dovodi do devastacije prirode

Eko Udruženje Kuti je udruženje koji se bavi ekološkim...

Mahir Bjelonja: ZEOS je omogućio da se elektronski otpad odlažete besplatno

Društvo ZEOS eko-sustav d.o.o. prvi je operater sustava upravljanja...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Azra Šehić-Kustura: Mi smo dio prirode ali je smatramo samo profitom

Aarhus centar Sarajevo podržava i promovira primjenu Aarhuske konvencije...

Nina Deronjoć: Udruga pomaže djeci, mladima, roditeljima, dođite na Dječji festival i humanitarni koncert

Humanitarna Udruga Zvončica organizira Dječji festival i humanitarni koncert...