Udruga Rezon i Telemach fondacija: Sve je spremno za 12. Street Arts Festival Mostar

Sve je spremno za 12. Street Arts Festival Mostar (SAFMo), koji će od 26. kolovoza do 3. rujna okupiti vrhunske street umjetnike, pretvoriti grad u veliku galeriju na otvorenom i učiniti ga regionalnim središtem urbane kulture. Osim umjetničkih djela, posjetitelje očekuje mnogo dodatnih zabavnih i edukativnih sadržaja za sve generacije.

Udruga „Rezon“ je organizator Street Arts Festivala Mostar, te Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO tvrtke Telemach BH, koja drugu godinu zaredom podržava ovaj događaj. NA press konferenciji nedavno su se obratile medijima Marina Đapić, Maja Rubinić, Saira Gilić i Sabina Maslo iz Udruge Rezon.

Nastavljamo tradiciju umjetničke inicijative utemeljene na solidarnosti i vizijama koje umrežavaju, pokreću pozitivne promjene i čine Mostar središtem urbane kulture. Vjerujem da će rezultati, kao i do sada, ostati utkani u kulturnu baštinu grada i memoriju vremena. Karakteristično za ovu ediciju je angažirano žensko autorstvo i unapređenje produkcije graffiti segmenta, jer organiziramo najveći do sada Graffiti Jam, te osnaživanje suradnji s pojedincima koji organiziraju slične festivale u regiji i dolaze kao podrška. Cijela produkcija, također, ima i angažirani spektar kada je u pitanju javni prostor, s obzirom da se pojedine intervencije realiziraju na zaboravljenim i ruševnim građevinama. Koliko god da planiramo i radimo, svaki put uviđam koliko je ovo sve izazov i eksperiment jer je i sama ulica nepredvidiva i mnogo toga se iskristalizira na samom mjestu dešavanja. Uglavnom, radujemo se ovoj avanturi u sinergiji sa divnim umjetnicima“, istakla je Marina Đapić, predsjednica Udruge Rezon i osnivačica SAFMo.

Partnerstvo sa Street Arts Festivalom u Mostaru je još jedan pokazatelj usmjerenosti Telemach fondacije na podršku lokalnoj zajednici i usmjeravanju i ulaganju u mlade što kontinuirano čini kroz brojne strateške programe i inicijative na polju kulture, umjetnosti, znanosti, obrazovanja, ekologije i novih tehnologija.

Podrška Telemach fondacije kreativnim i proaktivnim mladim Mostarkama i Mostarcima, koji već drugu deceniju kreiraju kulturu zajedničkog djelovanja, s jasnom vizijom regeneracije Mostara stvarajući njegov novi urbani identitet, prilika je da se grad ispuni najljepšim bojama, muzikom,  susretima i druženjem. Saradnju s udrugom Rezon smo ove godine produbili i organizacijom prve Mostar Street Art Mini akademije, putem koje smo pružili priliku talentiranim mladim bh. umjetnicima da uče od najboljih regionalnih imena street arta i podržali ih u njihovim nastojanjima da umjetnošću pokrenu pozitivne promjene u svom okruženju. Pozivamo vas i na naše mostarsko druženje uz domaće hercegovačke delicije u dvorištu Šantićeve ulice s regionalnim umjetnicima Graffiti Jam u petak  1.9. od 18.30 sati“, poručila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO tvrtke Telemach BH.

Izložba radova sudionika Mostar Street Art Mini akademije bit će održana 28.8.2023. u prostorijama Udruge Rezon, s početkom u 20:00 sati. Cijeli lineup i tekuće informacije o svim događajima potražite na web stranici i društvenim mrežama 12. Streets Art Festivala Mostar (Facebook i Instagram).

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...