Trio Gušt spreman za ovogodišnju Šibensku šansonu sa pjesmom ‘Mare’, koja je oduševila i Talijane!

Koji tjedan dijeli nas od ovogodišnjeg festivala, 26. Večeri dalmatinske šansone, Šibenik 2023. Pripreme su već sada u toku, a pred nama je puno novih pjesama.

Ekipa iz Trio Gušta tako je pronašla svoje mjesto na festivalu, a donose nam jednu itekako posebnu i zanimljivu pjesmu, o kojoj se već sada priča!

‘Mare’ je za njih pravi glazbeni adut u koji itekako vjeruju. Autor glazbe je Ivo Jagnjić, dok je sam tekst napisao u suradnji sa Mariom Romcem, a točku na i aranžmanom i produkcijom stavio je Toni Lasan.

‘Šibenska šansona gaji dalmatinsku formu i duh pjesme. S obzirom da uvijek nedostaje brzih i vedrih melodija, a Trio Gušt je po tome prepoznatljiv, uz naše sugestije, autori su uspjeli napraviti izvrsnu, veselu mediteransku pjesmu naziva ‘Mare’., poručuju dečki

Nakon prvog slušanja pjesme ‘Mare’, jedan talijanski producent zatražio je da se napravi i talijanski tekst, jer kako kaže pjesma neodoljivo podsjeća i ‘miriše’ na jug Italije.

Prijatelj Trio Gušta, Ivo Šćepanović, odmah se primio posla i zaista nije trebalo dugo vremena da nastane tekst pjesme i na talijanskom, pa je tako ‘Mare’ dobila još jednu verziju.

Povratne reakcije na pjesmu su i prije samog izdavanja bile odlične, a dečkima je to bila još samo jedna potvrda da su napravili dobar posao!

Inače u hrvatskoj verziji Mare je žensko ime, a u talijanskoj Mare je more i govori o avanturama jednog našeg pomorca uz obale Sardinije, Sicilije i Ligurije.

Ne sumnjamo kako će ‘Mare’ pronaći put do slušatelja, pa tako i onih u susjednoj nam Italiji, a dok čekamo nastup Trio Gušta 19.08., na Šibenskoj šansoni, uživati možemo slušajući na YouTubeu:

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...