Tisuće mladih okupilo se na Antunovskom hodu

Tisuće mladih vjernika sudjelovalo je na šestom Antunovskom hodu od župe sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim selima do bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Geslo ovogodišnjeg Antunovskog hoda je „Tko daje srce, daje sve“.

Šesti Antunovski hod mladih počeo je euharistijskim slavljem u 12 sati u Župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim selima. Misu je predvodio glavni organizator Hoda fra Stjepan Brčina sa Svetog Duha, piše Narod.hr.

Na početku homilije tumačio je ovogodišnje geslo „Tko daje srce, daje sve“ te poručio okupljenima da su upravo time nadahnuti došli na hod.

„Svi ste vi dragi mladi prijatelji, kao i svaka osoba u ovome svijetu, potrebni ljubavi Božje. Ono što učimo od sv. Antuna jest da se srce nikada ne treba davati polovično. Vi ste ovdje, i vi ste u Crkvi, da naučite od Gospodina dobiti srce, ali cjelovito i iscijeljeno njegovom ljubavlju. Ne lažima ovoga svijeta, ne grijesima ovoga svijeta. Ovdje ste danas došli podnijeti fizičku žrtvu da bi iscijelili srce. Molit ćemo cijeli dan i molili smo puno za vas, da Gospodin zaista dotakne vaša srca. Osjećam već sada u zraku s kolikim ste nakanama došli, s kolikim potrebama u svome srcu. Danas želimo milošću i snagom Duha Svetoga iz vaših srca istjerat nevjeru, sumnju, strah, depresiju, razočarenje i sumnje. Gospodin nam danas kroz ovu misu i općenito želi dati novo srce. Ne polovično. Prvo što danas trebamo naučiti od sv. Antuna je to da se srce se ne daje polovično“, naglasio je, objavila je IKA.

U nastavku je govorio o spomendanu Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije.

„Danas je Srce Marijino. Sv. Augustin kaže da je Marija prvo u srcu začela Isusa, pa tek onda tjelesno. Ako i mi danas u srcu dopustimo rođenje Isusa ne trebamo se bojati za druge stvari. Puno je onih koji ispovijedaju da su Kristovi, da su katolici, da su vjernici, ali ne daju srce. Danas pusti Isusa u svoje srce. Zašto? Jer Bog je ljubav. I Marija kaže u jednom viđenja iz Fatime ‚Na kraju će trijumfirati moje bezgrješno i čisto srce‘. Po uzoru na Mariju i mi se borimo u ovome svijetu sačuvati samo čisto srce. Ako vi dragi mladi bdijete nad svojim srcem, da ga ništa ne zatruje, i vi ćete trijumfirati. Trijumfirat ćete i ta će vas milost i snaga čistog srca obraniti od mnogih zala. Čuvajte srce za Gospodina. Možda ste bolesni, možda trpite, možda odbačeni, možda usamljeni, ali ipak ne dajte srce svakom! Ne daj! Tvoje srce neka kuca za Gospodina. To je najveće svjedočanstvo“, istaknuo je.

Zatim je potaknuo mlade na često zazivanje Božjeg imena i na ustrajno čitanje Božje riječi.

„Kada propovijedamo, nemojmo govoriti ja mislim, ja sam pročitao na portalu, nego budimo mudri, poput sv. Antuna i recimo Gle, Isus kaže u sv. Pismu… Hranite zato svoje srce i um upravo Riječju božjom. Dragi mladi, neka vam riječ sv. Antuna bude putokaz u hodu s Kristom. Propovijedajte Isusa svojim riječima i djelima. Zazivajte ga u trenucima napasti, razmišljate o njemu i čitajte njegove riječi. Neka vaša srca budu ispunjena ljubavlju. Vaši umovi mudrošću, a vaš hod prema Kristu neka bude svjetlo u ovome svijetu. Amen“, zaključio je.

Nakon misnoga slavlja, mladi su se zaputili prema bazilici sv. Antuna. Na putu dugom 16 kilometara prva stanica im je bila Dubrava, a potom Trg bana Josipa Jelačića. Na Trgu je ovo mnoštvo mladih molilo i pjevalo duhovne pjesme.

Hod završava euharistijskim klanjanjem i zahvalnim slavljenjem u bazilici sv. Antuna na Svetom Duhu.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Dodik veleposlaniku SAD-a: ‘Razbio bih ga kao zvečku’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je lažima navode...