Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža na stil života, jedno je sigurno, a to je da su stoljećima nezamjenjive „influenserke“ u našim životima bake, nane, none, majke, kako god ih zvali. Njihovi životni savjeti prenose se s koljena na koljeno, iz generacije u generaciju, a njihove recepte pažljivo bilježimo, jer „nitko ne kuha kao moja baka“. U čemu je tajna naših baka ostat će vječno pitanje, a Nestlé već drugu godinu pokušava pronaći odgovor na ovo pitanje i podijeliti recepte koje samo one znaju skuhati na tradicionalno dobar način koju njihovi unuci naprosto vole.

Osim što bake imaju neki specijalni začin samo njima znan, nerijetko su i sjajne u pripovijedanju priča u kojima ona djeca koja jedu povrće i voće mogu porasti visoko poput drveta, ili postati jaki poput svojih superheroja. Jednu takvu Zdravo! Baku ponovno traži Nestlé kako bi njen recept i priču uvrstili u Zdravo! Kuharicu s korisnim savjetima i trikovima koje samo one znaju, a s ciljem da njihovi unuci i porodice steknu zdrave životne navike kako bi i sami mogli pripremiti dobro izbalansirani obrok u skladu s Nestlé Zdravo! NutriPorcijom, odnosno Tanjurom pravilne ishrane.

Ovaj Tanjur, NutriPorciju osmislili su nutricionisti s ciljem da se educiraju roditelji i djeca o izbalansiranoj i pravilnoj ishrani, o čemu bake već odavno znaju, a koji nam pruža pregled što sve treba sadržati obrok kako bi on bio uravnotežen: proteine, ugljikohidrate i neizostavno voće i povrće.

„Mi u Nestléu se posebno radujemo nastavku naše aktivnosti Zdravo!Baka, jer toliko smo lijepih priča čuli i divnih jela vidjeli i probali, a od naše prošlogodišnje bake pobjednice Pembe Suljagić smo naučili da od graha može narasti kosa kao kod princeze, samo zato što se u tradicionalnom grahu nalaze svi potrebni proteini, složeni ugljikohidrati, minerali i vitamini. Zato je Nestlé ponovo u potrazi za specijalnom bakom koja kuha zdrava tradicionalna domaća jela koja vole njeni unuci, ali i za bakom koja želi podijeliti svoj recept za jelo i priču kako je uspjela motivirati svoje unuke da se hrane pravilno.

Ono što nas raduje jeste činjenica da naše bake poznaju pravila izbalansirane ishrane i da instinktivno slijede našu Zdravo! NutriPorciju, a pri tome s lakoćom uče svoje unuke da i sami pripreme sebi kvalitetan obrok. Zato pozivamo vas da prijavite bake na naše takmičenje, a za najbolju među njima koja bude imala motivirajuću priču i recept koji slijedi našu NutriPorciju osigurana je i novčana nagrada.“, ističe Helena Radić Bosanac, menadžerica korporativnih poslova za Hrvatsku, Sloveniju i BiH Ove godine Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica, koja će pomoći u traganju za novom bakom pobjednicom u Nestlé programu Zdravo!Baka je nekadašnja košarkašica Slavica Delibašić koja je podijelila svoju priču o tome kako je uspjela da svoju djecu Danka i Darija, a potom i unuke Liviju, Viga, Leon Vida i Akina motivira da jedu pravilno izbalansirane obroke.

„Još dok sam se aktivno bavila košarkom, naučila sam što su izbalansirani i zdravi obroci i koliko su oni važni u razvoju svakog čovjeka. Tu naviku sam uspjela prenijeti i na svoje sinove koji su se također aktivno bavili košarkom, a danas to prenosim i svojim unucima. Uz mnogo lijepih priča i s umjetničkim aranžmanom tanjura uspijevam približiti važnost pravilne ishrane koja treba sadržavati cjelovite žitarice, puno povrća, voće i kvalitetne proteine. Sve te namirnice kažem da će im pomoći da postanu što god žele u životu, a najvažnije je da budu zdravi i sretni, što vam ovakav stil života i način prehrane može donijeti“, otkriva Slavica svoju priču koja bi trebala motivirati mnoge bake da podijele vlastita iskustva.

Svoju baku možete prijaviti i vi, ali i baka se može sama prijaviti jednostavnim popunjavanjem formulara koji se nalazi na oficijelnoj stranici kompanije Nestlé www.nestle.ba u periodu od 20. ožujka do 10. travnja 2024. Najbolji recept i priča bake pobjednice naći će se i u dopunjenom izdanju Kuharice Miris djetinjstva.

O projektu Zdravo!

Projekt Zdravo! dio je globalne inicijative kompanije Nestlé, u okviru koje se kompanija obavezala da će do 2030. godine pomoći da 50 milijuna djece vodi zdraviji život. Zdravo! Akademija stalni je savjetnik za stvaranje zdravijih životnih navika, koji nudi provjerene informacije o prehrani i nutricionizmu, kao i alate koji olakšavaju njihovu primjenu. Neki od njih su Zdravo! lista namirnica – vodič za kupovinu namirnica, Nutriporcija – planer jelovnika koji pomaže pri sastavljanje balansiranog obroka i kuharica Zdravo! kuhaj s mnoštvom ideja za zabavna i zdrava jela bogata svim potrebnim nutrijentima. Istovremeno, platforma nudi i jednostavne savjete za uravnotežen razvoj djece, te ideje za stimuliranje djece na fizičku aktivnost.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...

Plenković potvrdio: Bit ću prvi na listi za Europski parlament

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas višednevnu neslužbenu...