Šarmantna suradnja Mije Dimšić i Nene Belana “Ajmo u đir”

Šarmantna glazbena suradnja Mije Dimšić i Nene Belana, pjesma “Ajmo u đir”, oživljava zvukove 50-ih godina te zahvaljujući rekonstruiranom vizualnom identitetu tog vremena na trenutak vraća u taj izgubljeni svijet.

Cameo ulogu ima Robert Mareković, također veliki zaljubljenik u zvukove 50-ih koji kao radijski DJ iz tog vremena pušta karakterističnu vinil singlicu na kojoj se nalazi pjesma i tako počinje trominutna čarolija!

Neno i Mia u spotu prvo flertaju u maniri mjuzikla toga doba, u čarobnom retro okruženju prekrasnog Nacionalnog parka Brijuni, a onda se događa vremenska tranzicija i oni su nešto stariji, već u vezi, te šeću Brijunima ruku pod ruku. Priču završavaju romantičnim plesom.

Ulogu u spotu ima i Damir Bačić koji se pojavljuje u “oba vremena” s tamburom u ruci i na simboličkoj razini predstavlja glazbu koja je bezvremenska i spaja prošlost i sadašnjost glavnih likova. Naravno, tambura kao instrument u pjesmi nije slučajna, i Mia i Damir su Slavonci pa se na taj način i glazbeno-simbolički povezuju zvukovi njihovog rodnog kraja s mediteranskim uzorkom Nene Belana. Režiju ovog šarmantnog spota potpisuje Sandra Mihaljević.  

“Jako sam sretna i ponosna što izvodim duet s jednim od mojih najvećih uzora još iz srednjoškolskih dana kad sam prvi put uzela gitaru u ruke. Nadam se da će ljudi osjetiti koliko smo uživali u cijelom procesu nastanka pjesme, posebno u snimanju spota na Brijunima koji stvarno oduzimaju dah. Velika zahvala Nacionalnom parku Brijuni što su nam izašli u susret i pomogli da se ovaj spot realizira”rekla je Mia Dimšić.

Pjesmu su premijerno izveli na Melodijama Jadrana u Splitu gdje su oduševili plesnom koreografijom i sjajnom vokalnom izvedbom koja je vrlo brzo ušla u uho slušateljima. Autor glazbe pjesme “Ajmo u đir” je Neno Belan, tekst je napisao Nikša Sviličić, a Belan pjesmu potpisuje i aranžmanski.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...