Sambista mostarske Neretve izborio plasman na World Combat Games

Mostar još jednom može biti ponosan na svoje sportaše i sportske klubove. Naime, jedini sportski klub iz Mostara imat će svog predstavnika na Svjetskim combat igrama koje će se održati ove godine u gradu Rijadu, Kraljevina Saudijska Arabija. Radi se o Sambo klubu Neretva koji od svog osnutka donosi sjajna povijesna odličja u grad Mostar i BiH. Plasman na ovo prestižno natjecanje koje će okupiti preko 2500 natjecatelja iz 80 različitih država Sambo klub Neretva osigurao osvajanjem medalje je na Europskom sambo prvenstvu u Izraelu ove godine uz pomoć MT Abraham Group, Sportskog saveza grada Mostara i Vlade HNŽ. Osim što su se vratili sa dvije povijesne medalje iz Combat Samba, ostvarili su i plasman na Svjetske Combat Igre. Obzirom da postoje od 2018.g., njihova zvanična natjecanja počela su 2021.g., a od tada do danas u Mostar su donijeli 4 titule prvaka R.Hrvatske, 4 europske medalje, 2 balkanske, jednu sa Svjetskog kupa, dva 5.  i dva 7. mjesta sa Svjetskog prvenstva. Ukratko rečeno u samo tri godine ovaj klub je napravio nevjerojatne uspjehe.

Svjetske combat igre, međunarodni su više-sportski festival koji okuplja drevne tradicije, uzbudljiva natjecanja i sportske demonstracije, sadržavat će 16 borilačkih sportova (boxing, fencing, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kickboxing, muaythai, sambo, savate, sumo, taekwondo, wrestling, wushu…) i natjecanja u borilačkim vještinama, sportske demonstracije i edukativne konferencije čiji će domaćini biti vodeći stručnjaci borilačkih vještina. Štoviše, događaj će ugostiti prvu Svjetsku elitu borilačkih vještina, u čast legendama borilačkih vještina i borilačkih sportova.

Podsjećamo, sambo je jedinstven, moderan sport s velikom poviješću. To je univerzalna vrsta borilačkog sporta, ujedinjena u svom arsenalu najučinkovitijih tehnika raznih svjetskih borbenih i borilačkih vještina: bacanja i poluge na rukama i nogama. U borbenom sambu dopušteni su udarci rukama i nogama, kao i tehnike gušenja. Sambo ne donosi agresiju, već ljudima daje mir, fizičku snagu, samopouzdanje i zdravlje. Sambo promiče vrijednosti fair playa, jednakosti i jednakih uvjeta. Sambo sustav je otvoren za razvoj, a stručnjaci neprestano otkrivaju nove značajke ove prekrasne borilačke vještine.

Ovim putem molimo sve nadležne da podrže ovaj sportski kolektiv i odlazak njihovih članova na prestižna natjecanja, jer oni svojim kontinuiranim radom donose sjajne vijesti i povijesne uspjehe u grad Mostar i BiH.

Najčitanije

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Oglas za posao: Prodaja pekarskih proizvoda u Neumu

Tražimo motivirane i odgovorne osobe za rad u prodaji...

Mirjana Miličević: Održivi razvoj mora biti prioritet u zaštićenom području

Zaštićena područja prirode u Bosni i Hercegovini su oni dijelovi...

Otvaranje Palačinka bara “Bueno” u Čitluku

S velikim zadovoljstvom najavljujemo otvaranje novog kulinarskog kutka u...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme raspisuje natječaj za posao

Lihnidos oplate Ortiješ Mostar prodaja i najam građevinske opreme...

Muhamed Garib: Svako zasađeno drvo čini pluća grada

Na temu "Unaprjeđenje stanja okoliša urbanih i ruralnih sredina"...