Plenković: Desne stranke su žvaka koja se baca

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je s predstavljanja lista kandidata za I., II. i VI. izbornu jedinicu u Zagrebu da je politika stranke za iduće četiri godine politika snažnijeg gospodarstva i većeg standarda građana, odbacivši oporbene teze o krizi u državi.

“Naša je politika, politika budućnosti, snažnijeg gospodarstva, otpornijeg gospodarstva, većeg standarda hrvatskih građana, većih ulaganja, boljeg kapitaliziranja osnaženog međunarodnog položaja u odnosu na bilo koje vrijeme u kojem smo živjeli prije toga”, rekao je Plenković.

On i drugi govornici na predstavljanju kritički su se dotaknuli politika Možemo! u Gradu Zagrebu koji spada u te tri izborne jedinice, kao i aktivnosti predsjednika Republike Zorana Milanovića, tituliranog kao “kršitelj Ustava”, a poručili su i da je davanje glasa opcijama “od centra desno” štetno jer će “na vlast dovesti ljevicu”.

Plenković: Opozicija želi izmisliti krizu koje nema

“Dakle, cilj opozicije je izmisliti krizu, koje nema”, naglasio je te među inim iznio pokazatelje jačeg vanjskopolitičkog rejtinga države te boljih ekonomskih i gospodarskih pokazatelja (ulazak u euro zonu, rast nominalnog BDP-a s 47 milijardi eura 2016. na 76 milijardi 2023., Hrvatska je na 76 posto razvoja EU). Uz odobravanje i pljesak okupljenih, ironično poručio da to govori jer ima dojam da “nas kršitelj Ustava i njegovi jataci hoće spasiti od svega ovoga”.

Mi smo tu, rekao je, da kažemo hrvatskoj javnosti i građanima – “ne-ne, ne bacajte svoj glas opcijama koje su kao desne, a kasnije će biti iskorištene kao bijedni instrument povratka na vlast ljevice i biti odbačene kao žvaka koja se baca nakon što se potroši”.

Na izborima povjerenje treba dati “onima koji su ozbiljni, pouzdani, dokazani, jamče narodu sigurnost, prosperitet u budućnosti”, rekao je, uvjeren u ponovnu pobjedu HDZ-a.

Nositelj liste u II. izbornoj jedinici Gordan Jandroković ustvrdio je da se oporba odlučila u kampanji za destrukciju i kaos u čemu joj se priključio i kršitelj Ustava, predsjednik Republike, “koji je sve to skupa dignuo na višu razinu agresije i prostote”. “Kršeći Ustav poslao je u stvari poruku stvaranja kaosa i bezakonja”, rekao je Jandroković.

Birače “koji glasaju od centra na desno” također je pozvao da budu svjesni da svaki glas koji ne ode HDZ-u – već nekim drugim političkim opcijama koje sebe deklariraju kao da su desne – može omogućiti ljevici da dođe na vlast, odnosno strankama Možemo! i SDP-u. “Jer, budite uvjereni, neće formirati Domovinski pokret i Most nekakvu desnu vlast. Oni će biti alat, oruđe kojim ljevica zajedno s Milanovićem pokušava preuzeti vlast u Hrvatskoj”, ustvrdio je.

Božinović: Naša su obilježja domoljublje i pouzdanost, jednostavno smo takvi

Davor Božinović, nositelj HDZ-ove liste u VI. zbornoj jedinici, poručio da je da su domoljublje i pouzdanost obilježja kandidata s HDZ-ovih izbornih lista.

“Jer mi smo jednostavno takvi. Ponosni na svoj odgoj, zahvalni na prilici da služimo hrvatskome narodu i državi, svjesni situacije u bližem okruženju u Europi i svijetu. Iznalazili smo i nastavit ćemo donositi najbolje odluke kako bi hrvatski ljudi prošli kroz ova turbulentna vremena sa što manje posljedica”, poručio je.

Nazočnima su se obratili i šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman i glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić, a u sklopu predstavljanja kratka obraćanja održalo je 14 kandidata s liste za I. izbornu jedinicu, dok su za kandidate iz II i VI. pročitani kratki životopisi.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Evanđelje dana i Sjeme (Iv 12,20-33)

Evanđelje dana (Iv 12,20-33) U ono vrijeme: Među onima koji...

Čačić: Pošteni dio desnice vjeruje Milanoviću

Predsjednik Reformista i član SDP-ove koalicije Radimir Čačić komentirao...

Ustavni sud Milanoviću: Odstupi

USTAVNI sud danas je, nakon stručnog sastanka i sjednice...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...