OLX.ba slavi 15 godina: Neprikosnoven lider u online oglašavanju i kupoprodaji

Najveća kupoprodajna platforma u BiH, OLX.ba obilježava svoju značajnu 15. godišnjicu, predstavljajući impresivne brojke koje su oblikovale put platforme od njenog osnivanja.

Press-konferencija povodom ovog jubileja održana je u sarajevskom klubu Špica, gdje su predstavljeni rezultati rada OLX.ba, te najavljeni brojni planovi za razvoj.

Tokom press-konferencije govorili su istaknuti predstavnici iz različitih industrija, uključujući Adisa Šehića, generalnog direktora JP BH Pošta; Mirana Stambola, Audi brand managera, (Porsche grupa); Tarika Musabegovića, direktora agencije za nekretnine My Space; te Jasmina Marića, direktora sektora za razvoj OLX BiH.

Danas s ponosom slavimo 15 godina OLX.ba, platforme koja je postala neprikosnoven lider u online oglašavanju i kupoprodaji u Bosni i Hercegovini. Ovaj jubilej nije samo brojka, već prilika da se zahvalimo našim korisnicima, partnerima i cijelom timu OLX-a koji je radio naporno kako bi stvorio najveću zajednicu online trgovine u našoj zemlji. Gledamo unaprijed s uzbuđenjem,
odlučni da nastavimo pružati najbolje kupoprodajno iskustvo našim korisnicima. Hvala vam što ste bili i ostali dio našeg putovanja
“, istakao je Jasmin Marić, direktor sektora za razvoj OLX BiH.

Više od 1.5 miliona realiziranih integriranih dostava svjedoči o tome kako OLX.ba, ne samo da spaja kupce i prodavače, već i olakšava cijeli proces kupovine i prodaje. Sa više od 3.6 miliona registriranih korisnika i 60 miliona oglasa, OLX.ba je postala nezaobilazna destinacija za trgovinu, pružajući korisnicima širok spektar mogućnosti za kupovinu i prodaju.

OLX.ba je naš dugogodišnji i ozbiljan partner. Godišnje bilježimo 400 hiljada pošiljki koji dolaze sa ove platforme, što je izuzetan broj, te se nadamo se rastu i u budućnosti”, kazao je Adis Šehić, generalni direktor JP BH Pošta.

Jedna od impresivnih statistika je i činjenica da je u tih 60 miliona oglasa sadržano čak 187 miliona fotografija, što je pokazatelj detaljne prezentacije proizvoda i transparentnosti koju OLX.ba pruža svojim korisnicima.

Posebno važan dio OLX oglasnika su automobili. Sa više od šest miliona objavljenih oglasa, OLX je postao vodeće odredište za ljubitelje vozila, a zanimljiva je i informacija da je prosječno vrijeme prodaje automobila samo pet dana.

Autoindustrija je podložna svim globalnim promjenama koje se dešavaju širom svijeta, tako da i mi ovdje u Bosni Hercegovini osjetimo te promjene. Veoma je izazovan ekonomski ambijent globalno, ali i u Bosni i Hercegovini. Međutim, uspjeli smo se odlučno oduprijeti svim tim izazovima i nakon ostvarene rekordne prodaje u 2023. godini, Audi Bosna i Hercegovina potvrđuje svoj status kao Premium lider na tržištu automobila. Ovaj uspjeh je rezultat predanosti
brenda i povjerenja kupaca koje odražava snažnu potražnju za vrhunskim vozilima. U ime cijelog Audi tima želim se zahvaliti OLX-u na dugogodišnjoj podršci našim ovlaštenim partnerima i srdačno čestitamo 15. rođendan uz želje da nastave inspirativnim putem donoseći inovacije koje koriste svima
“, kazao je Miran Stambol, Audi brand manager.

Pored automobila, OLX.ba je domaćin i više od 1.6 miliona objavljenih nekretnina, što čini ovu platformu ključnim igračem na tržištu nekretnina u BiH.

OLX.ba je prvi poslovni partner sa kojima smo zaključili ugovor i glavni je razlog što smo pozicionirani ovdje gdje jesmo, među top agencijama za nekretnine. Istina je da 50 posto naših kupaca dolazi sa OLX platforme.”, istakao je Tarik Musabegović, direktor agencije za nekretnine My Space.

Uzbuđenje povodom 15. godišnjice OLX.ba dodatno je pojačano planovima za budućnost, uključujući inovativna poboljšanja koja će nastaviti unaprjeđivati korisničko iskustvo.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Kada će se izravno birati gradonačelnici u Mostaru i Sarajevu?

Središnje izborno povjerenstvo BiH će na sjednici koja će...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...