Održana peta sjednica kolegija za Europske integracije

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko- neretvanske županije danas je bio nazočan na petoj sjednici Kolegija za europske integracije koja je odražena u Sarajevu, a na poziv gđe Borjane Krišto, predsjedateljice Vijeća ministara Bosne  i Hercegovine.

Na sjednici se između ostalog raspravljalo o Poziciji Bosne i Hercegovine za 5. sastanak Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Bosne i Hercegovine i Europske unije, Izvješću o realiziranim aktivnostima u okviru izrade Programa integriranja Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, o Spornim pitanjima nastalim u izradi Programa integriranja Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, te Informaciji o radu na Akcionom planu za realizaciju 14 prioriteta i aktivnostima na uspostavi ministarskih konferencija.

Ovom prigodom predsjednik Herceg je još jednom istaknuo kako Vlada HNŽ u cijelosti dijeli europske vrijednosti integriranja.

 ”U više sam navrata istaknuo, ali želim to iznova ponoviti – Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u cijelosti dijeli europske vrijednosti integriranja i čvrsto je opredijeljena da se, kroz partnerstvo i suradnju, još snažnije uključi u taj proces i tako doprinese što skorijem prijamu BiH u članstvo EU,“ kazao je predsjednik Herceg dodavši kako je svjestan da BiH, kao država u procesu pristupanja, mora ispuniti sve kriterije i da to ovisi isključivo o nama i našoj spremnosti da u cijelosti preuzmemo i implementiramo europske vrijednosti.

Inače, Kolegij za europske integracije predstavlja vrhovno političko tijelo čija je funkcija da osigura usuglašenost stavova o ključnim strateškim i političkim pitanjima u oblasti EU integracija.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...