Naplatili im put 15.000 eura pa ih pretvorili u seksualne robove

Mamili ih porukama i obećavali dobar posao, naplatili im put 15.000 eura pa ih pretvorili u seksualne robove.

Združena policijska akcija koja je bila usmjerena na razotkrivanje kriminalne skupine koja se bavila trgovinom ljudima, koji su onda iskorištavani za prisilni rad i prostituciju rezultirala je uhićenjem 17 osoba, pretragama kuća i stanova u Madridu, Palmi, Barceloni i Poljskoj.

– Ako ovdje dođete, imat ćete dobro plaćen posao i smještaj. I bolji život no što ga sada imate. Za troškove puta i svega ostalo trebate platiti 15.000 eura. Čim dođete, čeka vas posao…

Mora da su tako nekako izgledale poruke koje su, ispostavit će se kasnije, pripadnici dobro organizirane kriminalne skupine slali svojim žrtvama. Mamili su ih da iz Poljske dođu u Španjolsku, a kada bi pristigle, život bi im se pretvorio u – pakao. Jer posla, barem, onog pravog nije bilo. Umjesto toga, žrtve su pretvorene u bijelo roblje, jer ih se tjeralo na prisilni rad i prostituciju. Njih 13 nedavno je spašeno, i to nakon zajedničke akcije poljske i španjolske policije Europola.

Združena policijska akcija koja je bila usmjerena na razotkrivanje kriminalne skupine koja se bavila trgovinom ljudima, koji su onda iskorištavani za prisilni rad i prostituciju rezultirala je uhićenjem 17 osoba, pretragama kuća i stanova u Madridu, Palmi, Barceloni i Poljskoj. Zaplijenjeni su i razni elektronički uređaji, dokumenti, 15.000 eura….

Kriminalna mreža je bilo dobro organizirana i mislila je na sve, pa su tako prodavali i različita seksualna pomagala i lijekove, kako bi dodatno namamili klijente. Novac zarađen  na žrtvama koje su pretvorene u seksualno roblje, prao se kroz katering tvrtku u vlasništvu vođe kriminalne organizacije.

Žrtve iz Poljske dolazile bi u Španjolsku nakon izmjene poruka u kojima im je obećavan posao. To ih je stajalo 15.000 eura, a sumnja se da su neke žrtve kasnije tjerane da dodatno plaćaju oko 400 eura mjesečno “poslodavcima”. Kada bi žrtve iz Poljske došle na Mallorcu, bile bi natjerane na prostituciju kako bi otplatile dug. Odnosno troškove puta….

Španjolska policija utvrdila je da su žrtve živjele poput robova: morale su biti na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu i pri tome su bile pod stalnim nadzorom pripadnika kriminalne organizacije. Mogle su zadržati samo pola novca koji bi dobile za pružanje seksualnih usluga i nisu smjele odbiti ni jednog klijenta.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...