Hercegovina domaćin Balkanskog prvenstva u brdskom biciklizmu

Organizatori Blidinje BIKE Festivala najavljuju kako će se u sklopu izdanja za 2024. godinu održati i Balkansko biciklisitčko prvenstvo, koje će okupiti timove iz više od 12 zemalja. Ovaj trodnevni događaj održat će se u Parku prirode Blidinje, a Balkansko prvenstvo zakazano je za nedjelju, 21. srpnja, iduće godine.

“Upravo jučer smo dobili ovu izvrsnu vijest od gospodina Emina Muftuoglua, predsjednika Balkanske federacije, kako je na sastanku Upravnog odbora odlučeno da se organizacija Balkanskog prvenstva u MTB Maratonu dodjeli Bosni i Hercegovini. Jako smo sretni zbog toga, naravno jer Blidinje BIKE Festival je priznat i poznat događaj u našoj državi, a sada ovo priznanje prelazi granice na više od 12 zemalja. Možda ću zvučati pretenciozno, ali ovo je samo još jedna stepenica u organizaciji ovog događaja, naši ciljevi su puno veći”, kazao je predsjednik udruge HerzegovinaBike Toni Zorić.

Blidinje BIKE Festival glasi za najveći i najljepši biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji iz godine u godinu zaprima sve veći značaj. Sada, u svojem šestom izdanju, Hercegovina će ugostiti sportaše i timove iz više od 12 zemalja, a usporedo s ovom viješću organizatori najavljuju još puno toga: formiranje utrke za sve one na električnim biciklima, vođene ture u tjednu prije početka događaja, bike ture s degustacijom tradicionalne hercegovačke hrane i vina, demo i test vožnje, izložbe bicikala, sajmovi proizvoda i još bogatiji zabavni program.

Događaj je ponovo zakazan za treći tjedan u sedmom mjesecu, točnije od 19. do 21. svibnja u Parku prirode Blidinje.

Našu utrku XCM Herzegovina koja se održava u sklopu Blidinje BIKE Festivala smo prijavili i u UCI kalendar (UCI – Međunarodna biciklistička federacija broji 199 zemalja članica), tako da i od UCI očekujemo potvrdu kako će se ovaj događaj naći i u njihovom kalendaru. Veliki problem nam predstavljaju ograničeni smještajni kapaciteti na Blidinju, ali taj problem rješavamo sa udrugom ‘Visit Blidinje’ koja je u 2024 godini preuzela veće organizacijske obaveze i postala vodećim partnerom ovog događaja”, dodao je Zorić.

Za sada organizatori ističu kako planiraju događaj održati kroz tri dana.

Petak je planiran za doček i prijave sportaša, vođene ture na Blidinju, prezentacijske radionice sa sponzorima i pokroviteljima i edukativnim radionicama za najmlađe. Subota je zakazana za rekreativnu biciklijadu Stazom Ajduka koja će sudionike osim obilaska prirodnih ljepota Blidinja odvesti i na degustacije domaćih jela i pića u poznatim Blidinjskim restoranima. Također, za subotu je planirana i prezentacija timova/zemalja koje će sudjelovati na Balkanskom prvenstvu, a organizatori najavljuju još dešavanja koje u ovom trennutku ne žele otkrivati. Nedelja je zakazana za profesionalne bicikliste koji će svoje snage okušati na MTB Maraton događajima “UCI C1 XCM Herzegovina” i “XCM Balkanskom prvenstvu”.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...