HERCEG U NASTUPNI POSJET PRIMIO FRANCUSKOGA VELEPOSLANIKA U BIH

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg danas je u nastupni posjet primio NJ. E. Françoisa Delmasa, novoimenovanoga veleposlanika Republike Francuske u BiH, s kojim je razgovarao o aktualnim zbivanjima u HNŽ-u, BiH i širemu okruženju, između ostaloga i o mogućim negativnim utjecajima migracijskih i aktualnih svjetskih sigurnosnih rizika na društvo u BiH.

Čestitavši veleposlaniku Delmasu na preuzimanju odgovorne dužnosti, Herceg se prisjetio činjenice da je upravo Francuska bila prva država koja je, nakon osamostaljenja BiH, otvorila svoje veleposlanstvo u Sarajevu. Delmasu je ovom prigodom zaželio dobrodošlicu u Mostar i HNŽ, iskoristivši susret kako bi ga upoznao s prednostima i mogućnostima kojima ovo podneblje raspolaže, a koji mogu biti prostorom za unaprjeđenje suradnje dviju zemalja.

Osvrnuvši se na važna aktualna zbivanja u političkom životu u Županiji i BiH, prvi čovjek županijske vlade svojemu je gostu govorio o planovima i vizijama razvitka HNŽ-a, istaknuvši važnost ukupnoga euroatlantskog puta BiH za stabilizaciju i napredak zemlje u cjelini.

– HNŽ i BiH u cjelini pogodno su područje za snažniji investicijski angažman francuskoga gospodarstva, za snažnije povezivanje na turističkomu planu, što prati razvitak i prometne povezanosti, prije svega uspostave novih zračnih linija koje bi povezale neka od svjetski poznatih francuskih odredišta s Mostarom. Vjerujem u potencijal koji sobom nosi nova osoba na čelu francuskoga veleposlanstva u BiH i svakako mi je želja da poruke koje odašiljemo dođu na prave adrese u Republici Francuskoj i urode plodom – komentirao je Herceg.

Veleposlanik Delmas zahvalio je predsjedniku Hercegu na čestitkama i srdačnom prijemu, poručivši kako Republika Francuska i BiH imaju dugu i korektnu suradnju koju vrijedi nastaviti razvijati.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...