Headley Fond za kulturno naslijeđe jugoistočne Europe objavljuje mogućnost financiranja projekata

Headley fond za kulturno naslijeđe jugoistočne Europe sa zadovoljstvom objavljuje poziv za prijave, pozivajući organizacije i institucije iz Jugoistočne Europe da se uključe u inovativne projekte usmjerene na očuvanje i promociju kulturnog naslijeđa. Ova značajna inicijativa dio je napora ka poboljšanju održivosti, inkluzivnosti i regionalne suradnje u sektoru kulturno-povijesnog naslijeđa.

U razmatranje će se uzeti prijave od organizacija civilnog društava i javnih ustanova koje djeluju u područjima očuvanja naslijeđa i svijesti o značaju kulture. Potencijalni aplikanti uključuju muzeje, biblioteke, arhive i nevladine organizacije iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Slovenije. Projekti koji će biti financirani trebaju imati za cilj poticanje regionalne suradnje, jačanje angažmana zajednice i promoviranje održivih praksi unutar sektora naslijeđa.

Projekti trebaju demonstrirati inovativne pristupe očuvanju naslijeđa i aktivno uključiti lokalne zajednice u procese planiranja i realizacije. Fond posebno podržava inicijative koje potiču međukulturalno razumijevanje, vode ka dugoročnim održivim poboljšanjima unutar sektora kulturnog naslijeđa, te se provode u suradnji s regionalnim institucijama i organizacijama koje djeluju u polju naslijeđa.

Fond će podržati projekte različite veličine, s do 5.000 EUR dostupnih za male projekte i do 10.000 EUR za veće inicijative. Ukupni iznos dostupnih sredstava za ovaj poziv iznosi 34.000 EUR. Uspješni projekti moraju jasno artikulirati ciljeve, rizike, metode realizacije i očekivane rezultate projekta. Od aplikanata se očekuje da dostave detaljan i dobro planiran budžet, te započnu realizaciju u 2024. godini.

Organizacije zainteresirane za prijavu moraju podnijeti svoje prijedloge putem zvanične web stranice Fonda do 1. lipnja 2024. godine. Više detalja o procesu prijave, kao i kriterijima i smjernicama dostupni su na https://headleyseefund.org.

Headley fondom za kulturno naslijeđe jugoistočne Europe upravlja Mreža muzeja Balkana (BMN). Fond je velikodušno financiran od strane Headley Trust UK.

Za više informacija molimo kontaktirajte Milenu Milošević Micić, koordinatoricu fonda, na milenija2901@gmail.com ili +381631048346, ili Aidu Vežić, generalnu sekretarku Mreže muzeja Balkana, na aida.vezic@bmuseums.net ili +38761214229.

Najčitanije

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Papa će tinejdžera preminulog od leukemije proglasiti svecem

PAPA Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji...

Omer Hodžić: Večeras Omo i Tomo rade show

Stand-up komičar Omer Hodžić će izvesti svoju predstavu ''Na...

Hajrija Čobo: Ulazim u pravnu bitku protiv Adriatic Metalsa!

Hajrija Čobo, istaknuta građanska aktivistkinja iz Kaknja, najavila je...

Koga mrzite kada kažete ‘ZDS’

Visoki prekršajni sud RH je presudio kako je nedopušteno...

Milić demantira: Ne guramo Pupovca, uvažit ćemo stav DP-a

SAMO par sati nakon što je Novi list objavio...