Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru i ramazanu

Prva dama bh. estrade Hanka Paldum uveliko se priprema za veliki koncert u Mostaru koji je zakazan za prvi dan Bajrama u dvorani “Midhad Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru.

Ovaj glazbeni događaj bit će završnica manifestacije “Ramazan u Mostaru”, koju organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

– Nakon duže vremena imat ću ozbiljan koncert u Mostaru koji sam priželjkivala već odavno, a u ovoj dvorani pjevat ću nakon tri desetljeća. Ovo je ozbiljan projekt kojem pristupamo krajnje profesionalno i na bini sa mnom će biti moj veliki orkestar s pratećim vokalima. Koncert će trajati dva sata, a na repertoaru će se, uz moje najveće hitove, naći sevdalinke i ilahije. Publika očekuje najbolje od mene i moram opravdati njihovo povjerenje – kaže Hanka Paldum.

Bajramski koncerti, kako naglašava, imaju posebnu težinu, a glazbenu divu raduje činjenica da će u Mostar doći njena vjerna publika iz cijele BiH, ali i iz Hrvatske.

– Na društvenim mrežama su mi se javili brojni ljubitelji mojih pjesama i doći će u Mostar iz svih krajeva BiH, ali i iz Zagreba i Dubrovnika. Na bajramskom koncertu 10. travnja interpretirat ću i sevdalinke “Oj Mostaru moj beharu”, “Lijepi li su mostarski dućani” i “Čudna jada od Mostara grada”. Bit će još divnih pjesama. Na slatkim sam mukama kako da sklopim repertoar. Jednu pjesmu ubacim i tako u krug. Mnogo laķše bi mi bilo da koncert traje tri sata – nastavlja Paldum.

Za Hanku Paldum mjesec ramazana uvijek je posebno razdoblje. Bosanskohercegovačka diva sevdaha se tada povlači iz javnosti te obavlja sve vjerske dužnosti vezane za ovaj sveti mjesec.

– Ramazan provodim uglavnom u krugu obitelji i prijatelja, sve kako Alah zapovijeda. Tako je najljepše. Iftarim uglavnom kod kuće sa svojim najbližim i najdražim. Topa, čorba, slani i slatki bosanski specijaliteti se pripremaju svaki dan. Uvijek malo više pripremimo pa ne pojedemo sve. Drago mi je kada su s nama i komšije i prijatelji i da podijelimo nafaku zajedničku. Iftar je slađi i veći je bereket kada ima više ljudi – govori Hanka.

Paldum je izuzetno potresla smrt Abdulaha Sidrana.

– Jednostavno, nisam mogla vjerovati. Veliki je to gubitak, ne samo za Bosnu i Hercegovinu, već za svakog normalnog čovjeka. Sidran se cijeli život borio za istinu i pravdu. Njegova istina nije godila onima koji ne haju za narod, znao je izgovoriti u pravom trenutku, bez straha hoće li se nekom dopasti. Nikada se nije nikom dodvoravao i podilazio. Bio je direktan i iskren i takvog treba da ga pamtimo. Sidran je bio slabašnog zdravlja, ali se toliko borio. Imao je unutrašnju snagu koja ga je održavala – kaže na kraju Hanka.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...