General Grabovac-Titan za Kompas: U redovima Armije BiH bilo je, i Hamasa, i ISIL-a, i sličnih, a činjenica je – HVO se borio protiv takvih snaga

„U redovima Armije BIH bilo je, i Hamasa, i ISIL-a, i sličnih, a činjenica je da se HVO borio proti takvih snaga. Naročito na područjima Središnje Bosne, ali ne isključujem ni Hercegovinu“, rekao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne predsjednik Hrvatske demokratske unije i član Predsjedništva HNS-a general Miro Grabovac–Titan.

„Nažalost, u to vrijeme ekstremističke skupine je postrojavao i pozdravljao predsjednik Predsjedništva BiH Alija Izetbegović“, rekao je Grabovac–Titan i dodao da su ekstremističke skupine u BiH i danas prisutne. „Stvaraju opasnost u slučaju bilo kakve eskalacije. Vjerujem da ih međunarodna zajednica zasigurno dobro motri i da zna što treba uraditi kako bi spriječila takve ekstremističke skupine.“

Istaknuo je kako se rat na Bliskom istoku odvija između Izraela i Hamasa, a ne između Izraela i Palestine. „Palestinski narod ne treba poistovjetiti s Hamasom. Zarobljavanje i maltretiranje civila je terorizam. Hamas zaslužuje da ga se skloni s lica zemlje“, kazao je.

Nakon što je u emisiji Kompas gostujući u veljači prošle godine rekao kako je SDA-ova ćelija u Bruxellesu za vrijeme neumskih pregovora zaprijetila da će hotel u kojem se odvijaju pregovori dignuti u zrak ako se potpiše sporazum objasnio je kako ga nakon toga nitko nije kontaktirao.

„Oni koji se trebaju time baviti morali bi znati što se događalo. Belgijska policija je i privela i ispitala toga koji je prijetio. S ove vremenske distance kad pogledate govorio sam u Bruxellesu o tim ćelijama“, rekao je i usporedio to s posljednjim terorističkim napadom u belgijskoj prijestolnici. „Belgijske vlasti su napadača imale u evidenciji i dogodio se propust njihovih obavještajnih i sigurnosnih organizacija“, objasnio je.

General Grabovac – Titan je komentirao sastanak Čovića, Dodika i Trojke u Sarajevu ističući da će se dogoditi pomaci jer su nužni kako bi BiH dobila otvoren put prema Europskoj uniji.

Za Željka Komšića je kazao kako je otišao predaleko kada je izraelsku veleposlanicu, NJ. E. Galit Peleg nazvao ‘izmanipuliranom budalom’. „To nije diplomatski, nije korektno – prije bi se moglo reći da je Komšić pijana budala“, poručio je general Grabovac-Titan. Više o svemu u videu emisije Kompas.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...