Jasmina, Adla i Lejna: Plesom se iznosi gracioznost što nemamo kod drugih sportova

Jasmina Rebac, trenerica, koreograf i menadžer u PS Flash Mostar, Lejna Misirlija i Adla Arap, članice PS Flash Mostar, Mihaela Rajič, voditeljica na Običnom radiju

Uzbudljiv ritam i energija plesa zavladali su našim radijskim studijem jer smo ugostili posebne gošće – trenericu i članice Plesnog studija Flash iz Mostara. Jasmina Rebac, stručnjakinja u vođenju i kreiranju plesnih čarolija, pridružila nam se zajedno s talentiranim plesačicama Lejnom Misirlija i Adlom Arap.

Svi ljubitelji plesne umjetnosti dobrodošli ste u naš Plesni studio Flash pri Muzičkom centru Pavarotti. Možete sudjelovati oglednom satu jednog treninga. Trebate nam se javiti na Facebook ili Instagram profil s imenom i prezimenom i godištem, odgovorit ćemo Vam na poruku sa svim potrebnim informacijama o trenerima, plesnim stilovima, vremenu i trajanju treninga i ostalo. Imamo veliki broj djece od 4 do 12 godina. Plesni program prilagođavamo uzrastu djece.“, ističe Jasmina Rebac na početku razgovora o trenutnim zimskim upisima u klubu.

U Muzičkom centru Pavarotti radimo već 26 godina. Zaista smo zadovoljni s plesnim prostorijama. Imamo svu potrebnu opremu, ogledala, parket, šipke za balet, balkon u kojem ostavljamo naše stvari. Prostorije su klimatizirane, čistoća wc-a i prostorija su ono s čim se možemo pohvaliti. Ono što je zajedničko svim sportovima je fleksibilnost, timski rad, natjecateljski duh, fizička izdržljivost. Ono što je prednost kod plesa osim socijalizacije i upoznavanje novih plesnih tehnika, možemo reći da je to gracioznost, nešto što nema svaki sport. To je ženstvenost i jedna emocionalnost koju ne možemo baš primijetiti kod svih sportova. Emocionalnost se izražava kroz plesni pokret, kroz facijalnu ekspresiju.“, ističe Jasmina Rebac.

Članica sam plesnog studija Flash Mostar dvije godine i u plesu me najviše privlači to što mogu napredovati, sudjelovati na natjecanjima i raditi na sebi i usavršiti više stilova plesa.”, kazala je Adla Arap.

Lejna Misirlija nam je otkrila da je kod plesa privlači konekcija s plesom, izražavanje svojih osjećanja u plesnom pokrenu, povezanost s trenerima, zabava i druženje s grupom.

Plakat upisa u Plesni studio Flash Mostar

Plesni Studio Flash, sjajna kulturna institucija Mostara, poznat je po svojoj strastvenoj predanosti plesnoj umjetnosti i podizanju razine plesnog izraza u lokalnoj zajednici. Saznajte više o njihovim iskustvima, izazovima i nezaboravnim trenucima koji čine srž Plesnog studija Flash.

U klubu je pet trenerica, rotiramo grupe, ni jedna grupa nema svog trenera. Smatramo da je bitan pedagoški i psihološki učinak da se djeca upoznaju sa svim karakterima. Moramo se prilagođavati raznim situacijama, promjenama, ljudima i atmosferi koju donosi taj čovjek. To je dobro za razvoj dječje osobnosti. Djeca jedva čekaju da negdje idu kako po BiH tako i po susjednim zemljama, To je doživljaj za njih. Natjecanje je odlično plesno iskustvo da se vidi kako plešu naši rivali. Uvijek postoji netko bolji i lošiji od vas i natjecanja je prilika za rast.“, ističe Jasmina Rebac.

Do sada sam bila u Beogradu i Tuzli na natjecanjima, jedan nastup sam imala u Mostaru. Na ta dva natjecanja naša grupa osvojila je prvo mjesto tako da imam samo dvije medalje ali svakako ima vremena za napredovanje. Planiram biti članica dok me god ples bude ispunjavao. Cilj u plesu mi je obraditi što više plesnih stilova, trenutno smo prešli show dance i jazz. Voljela bi se okušati i u hip hopu.“, kazala nam je Adla Arap.

“Bila sam na puno natjecanja, imam 10-15 medalja i diploma. Natjecanje i putovanje svako pamti fino, jer se dobro provedemo, prošetamo, kupimo nešto. Najdraži dio natjecanja mi je put u autobusu. Želja mi je postati koreograf u plesu, zanimljivo mi je gledati trenere kako izmišljaju nove pokrete i glazbu. To me inspirira i jedva čekam što me čeka u budućnosti.” kazala je Lejna Misirlija.

Cijeli razgovor poslušajte ispod.

Najčitanije

Muškarac ubio ženu i punicu?

U RADNIČKOM naselju u Bjelovaru u obiteljskoj kući pronađene...

Peru proglasio ‘transseksualizam’ mentalnom bolešću

Vlada Perua objavila je u petak dekret kojim proglašava “transseksualizam” mentalnim poremećajem....

Potresna snimka Vukovarke: ‘Gdje je? Pred mojim očima si ga odveo’

Iva Radić dočekala je ispred Tužiteljstva u Beogradu Jovana...

Filip Hrgović za dva tjedna boksa za IBF-ov pojas

Oleksandar Usik odnio je pobjedu protiv Tysona Furyja podijeljenom...

Javni njemački tužitelj pokrenuo istragu protiv Ursule von der Leyen

Javni njemački tužitelj istražuje optužbe za korupciju koje se...

Simfonijski orkestra Mostar imat će koncert u okviru manifestacije „Dani češke kulture u Mostaru“

U nizu koncerata kojim Simfonijski orkestar Mostar ove godine...

City četvrti put za redom prvak Engleske

Nogometaši Manchester Cityja obranili su naslov prvaka engleske Premier...

Počeo Hod za život u Osijeku

Osječani se okupljalju na prvom ovogišnjem Hodu za život...