Iščekivani samostalni koncert – Parni Valjak krajem godine stiže u varaždinsku Arenu 

Parni Valjak, jedan od najistaknutijih bendova ovih prostora i ovogodišnji dobitnici nagrade Porin za životno djelo, najavljuje samostalni koncert u Varaždinu, u sklopu ovogodišnje turneje. Koncert će održati u četvrtak, 26. prosinca ove godine u Areni Varaždin, a ulaznice su dostupne u prodaji

Nakon nastupa na prošlogodišnjem izdanju Špancirfesta, Parni Valjak ponovno s Igorom Drvenkarom stiže pred publiku u Varaždinu. Upravo su u kolovozu prošle godine na spomenutom Špancirfestu nastupili pred gotovo dvadeset tisuća posjetitelja, posve napunivši Vrazovu ulicu i prostor ispred glavne pozornice te tako zaokružili festival i oborili rekord posjećenosti. U sklopu aktualne turneje “Parni Valjak 2024 Tour” vraćaju se pred varaždinsku publiku na iščekivani samostalni koncert koji će održati krajem ove godine.


Foto: Davor Dragičević

Najavljujući novi studijski album, bend je u svibnju predstavio četvrti po redu singl u posljednjih godinu dana, naslovljen “Kad padne mrak”. Nova pjesma nosi prepoznatljivi autorski potpis Huseina Hasanefendića Husa te je odmah u prvom tjednu radijskog emitiranja ušla na HR Top 40 listu, i to na visoko drugo mjesto. Otkako im se u ožujku 2023. godine u novom poglavlju benda pridružio pjevač Igor Drvenkar, Parni Valjak objavio je i nove autorske singlove “Moja glava, moja pravila”“Bogati će pobjeći na Mars” i “Sad kad znaš”, koji su naišli na pozitivnu reakciju publike i dosegnuli vodeće pozicije na HR Top 40 listi radijskog emitiranja.

Bend je u posljednjih godinu dana zajedno s Igorom Drvenkarom održao gotovo 30 koncerata diljem regije. Tijekom prošle godine svoje svevremenske klasike donijeli su pred obožavatelje u Zadru, Ljubljani, Rijeci, Mariboru, Karlovcu, Puli, Varaždinu, Šibeniku, Kragujevcu, Zagrebu, Beogradu… Ovogodišnju turneju započeli su početkom ožujka u Labinu, a osim u Varaždinu, do kraja godine slijede i nastupi u Nišu, Vinkuranu, Ptuju, Ljubljani, Mariboru, Skopju i drugim gradovima.


Foto: Marin Ćuk Vurnek

Bit će ovo jedinstveni samostalni nastup Parnog Valjka pred varaždinskom publikom, a s njime će privesti kraju ovogodišnju “Parni Valjak 2024 Tour” turneju te publiku uvesti u veliku koncertnu turneju koju će započeti 2025., povodom 50 godina aktivnosti benda.

Ulaznice za koncert Parnog Valjka u četvrtak, 26. prosinca 2024. u Areni Varaždin dostupne su u prodaji putem sustava Eventim.

Najčitanije

Elektro Mont Mostar raspisao natječaj za posao

Elektro Mont doo Mostar obiteljsko poduzeće koje posluje od...

Ivan Marić: Ljudi moraju biti svjesni da bacajući otpad ubijaju sve nas

Speleološko društvo Herceg utemeljeno je 2012. godine. Osnovni ciljevi...

Irena Rozić: Pritisci na prirodu su veliki, moramo raditi na očuvanju ekosustava

Zaštićeno područje je geografski jasno određen prostor koji je namijenjen...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

Ante Barbarić: Zadovoljan sam svojom prvom pjesmom

Mladi glazbenik iz Širokog Brijega, Ante Barbarić koji ima...

Oglas za posao: Pomoćna kuharica u mjestu Brela – Makarska rivijera

Lungo Mare, Brela - Makarska rivijera objavljuje natječaj za...

Monika Ćubela Savić: Ostvarila mi se želja kao djeteta da budem novinarka

Upoznali smo vas sa činjenicom da Filozofski fakultet Sveučilišta...

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...