Igor Drvenkar: Pravni valjak ima još svašta za reći

Parni Valjak, jedan od najdugovječnijih bendova ovih prostora predstavlja novu autorsku pjesmu “Kad padne mrak”.

Igor Drvenkar, pjevač grupe je bio gostom Običnog radija.

Tekst i glazbu potpisuje jedan i jedini Hus, kao i za gotovo  sve naše pjesme. Parni valjak ima taj pristup da sve pjesme snima uživo, da je to živa svirka, pa tako kad Hus donese pjesmu uživo, mi svi stanemo za instrumente i krenemo u proizvodnju zvuk. Radimo na tome danima i mjesecima dok ne dobijemo nešto s čime smo zadovoljni. Za mix i master je zaslužan Marina Brkić Brk.“, kazao je Igor Drvenkar.

“Kad padne mrak” je četvrti po redu singlu u posljednjih godinu dana, s kojim nastavljaju najavljivati i novi studijski album. 

Kad padne mrak je jedna u nizu pjesama koje radimo za album. S početkom godine krenuli smo s par koncerata, i napravili smo jednomjesečnu pauzu i snimili materijal. Već je tu nekih desetak pjesama računajući i one koje su već izašle.  Nadamo se da bi album mogao biti gotov kroz par mjeseci.“, otkrio je slušateljima Običnog radija Igor Drvenkar.

Parni valjak je ovogodišnji dobitnik nagrade Porin za životno djelo.

“Tu nagradu Porina ću preusmjerit prema Akiju jer to je definitivno to razdoblje Parnog valjka koje je zaslužilo nagradu za životno djelo. Ali citirat ću Husa s govora na dodjeli Porina: Nije to sve što Parni valjak nudi, bolje da pripremite još jedan Porin za životno djelo jer imamo još svašta za reći.”, ističe Igor Drvenkar.

Bend je u posljednjih godinu dana zajedno s Igorom Drvenkarom održao gotovo 30 koncerata diljem regije. Tijekom prošle godine svoje svevremenske klasike, poput “Stranica dnevnika”, “Jesen u meni”, “Dođi”, “Ugasi me” i “Zastave” donijeli su pred desetke tisuća vjernih obožavatelja koji su ih podržali na nastupima u klubovima u Zadru, Ljubljani, Rijeci i Mariboru te open-air koncertima u Karlovcu, Puli, Varaždinu, Šibeniku i Kragujevcu…, kao i na rasprodanim koncertima u Zagrebu i Beogradu.

Od početka novog poglavlja ističu kako bez svirke gube svoj smisao, pa stoga svoju energiju i srž djelovanja i dalje neumorno dijele upravo s mjesta gdje se najugodnije osjećaju – na pozornici pred svojom publikom. Stoga i u ovoj godini nastavljaju s koncertnim aktivnostima, u sklopu aktualne turneje “Parni Valjak 2024 Tour”, započete početkom ožujka u Labinu, a do kraja godine slijede i nastupi u Kutini, Sisku, Nišu, Ptuju, Ljubljani, Mariboru… 

U sklopu navedene turneje nastupit će kao headlineri na otvorenju trodnevnog festivala Zagreb Music Fest na Jarunu, u četvrtak, 30. svibnja. Kako otkrivaju, ovom prilikom će ujedno premijerno uživo izvesti i novi singl “Kad padne mrak”. Uz njih, iste večeri će na festivalu nastupiti i Neki to vole vruće, Matija Cvek i Denis & Denis, a ulaznice su dostupne u prodaji putem sustava Entrio.

  

Najčitanije

HSP BiH: Zbog zaštite policijske brutalnosti tražimo ostavku komesara ŽZH Ivana Brkića

HSP BiH traži žurnu ostavku komesara MUP-a Županije Zapadnohercegovačke...

Martina Orman-Škoro: Adoleo i psihologija su moj život

Martina Orman-Škoro, magistra psihologije i voditelj Integrativnog razvojnog centara...

Đani Rahimić: Za uređen, čist i zelen Grad Mostar trebamo pomoć građana

"Daj zemlji priliku" je projekt Običnog radija koji za...

EuroExpress brza pošta raspisuje natječaj za kurire/dostavljače

Euro-Express d.o.o., raspisuje natječaj za radno mjesto: kurir/dostavljač Mjesto rada Mostar Opis...

Besim Gurda: Umjesto restauracije staništa kod nas investitori kopaju na najvrjednijim područjima biodiverziteta

Besim Gurda, ing. šumarstava i projekt menadžer Udruženja građana...

Damir Mrđen: Komunalne otpadne vode su ključni zagađivači vode u BiH

U još jednoj emisiji projekta “Daj zemlji priliku” razgovarali...

dr. Tanja Krešić: Podrška obitelji i ne odustajanje u dojenju su najbitniji

Trenutno se u svijetu obilježava tjedan dojenja. Sinoć je...

Danijel Perić i Josipa Bošnjak: Želimo svima približiti klasičnu glazbu

Udruga "Kulturni preporod" osnovana je ove godine i okuplja...