Žurka bez prestanka – Dementronomesi predstavljaju svoj novi album “Sakati Paun” i najavljuju koncertnu promociju u Petom Kupeu

Nakon što je svijetlo reflektora palo na najavni singl “Inkasator”, Dementronomesi predstavljaju novi album i podsjećaju da 26. ožujka “Sakati paun” slijeće u Peti Kupe. Ovaj sedmeročlani funk bend iz Zagreba koncertnom promocijom predstavit će svoj drugi studijski album.

Dementronomes se nakon objave debi albuma “Žurkadelik” prije osam godina, sada vraćaju s novom postavom, spremni nastaviti širiti ritam i ples našim prostorima. Njihova strast prema glazbi jasno se osjeća u svakoj noti i ritmu koji stvaraju, ostavljajući publiku da traži još. 

Iza imena Dementronomes stoje: Petar Cvahte na bubnjevima i perkusijama, Marko Gudelj na alt saksofonu, Lujo Parežanin na tenor saksofonu, Mate Picukarić na gitari, Marino Vinja na bas gitari, Vedran Vojnović na trombonu i njihova frontwoman – sjajna Nikolina Kovačević. Glazbeni producenti “Sakatog pauna” su Hrvoje Nikšić, Mate Picukarić i Dementronomes, album je snimljen u studiju Kramasonik, dok je za mastering zaslužan Goran Martinac iz Croatia Records Studija, a bendu se na nekolicini pjesama pridružio i Leo Beslać na Hammond orguljama.


Foto: Zvonimir Ferina

Na glasu kao party-moveri, ne obećavaju ništa drugo osim odlične zabave, plesa i znoja. Osnovna motivacija im je sviranje i stvaranje glazbe koja svoje korijene vuče u funku, soulu, bluesu i jazzu, a sada nam donose puno iznenađenja. Tko će probati Činke, hoće li Đigi mignuti, a posla progledati, ostavljaju slušateljima da procijene u Petom Kupeu. 

Kao što i sami kažu: “Paunu je otpala noga od plesa. Rudi je stigao dok su radili. Bobi živi život u Los Angelesu. Stara Lišica je sama u New Orleansu. Lastan plaća alimentaciju. Đigi je dignuo atmosferu. Posla se promijenila. Pristojba je plaćena. Mila nam je ravna kao i uvijek. A Činke? Činke su tu da nas podsjete na ljepotu glazbe i prijateljstva kao neiscrpne izvore radosti i inspiracije”, naveli su Demenetronomesi u najavi koncerta.

Svi koji žele doživjeti nezaboravnu glazbenu noć ispunjenu ritmom i pozitivnom energijom neka označe datum 26. ožujka u svom kalendaru i pripreme se za večer ispunjenu ritmom, pozitivnom energijom i plesnom euforijom koju nam donosi Dementronomes u Petom Kupeu!

Pridružite se žurci na Facebook eventu, a ulaznice nabavite po cijeni od 11 eura na Entrio.hr.

Ilustracija naslovnice albuma: Franka Tretinjak

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom

Iranska Revolucionarna garda je zaplijenila brod MSC Aries za...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...