Zoran Predin objavio novu pjesmu ‘Lopta ima dušu’ i iznenadio obožavatelje

Zoran Predin, poznat kao istaknuti slovenski glazbenik, kantautor i pisac, objavio je svoju novu pjesmu – “Lopta ima dušu“, u izdanju Classic Records. Pjesma donosi duboku povezanost s košarkom, sportom koji je oduvijek bio značajan dio njegovog života. Kao dugogodišnji navijač i obožavatelj košarke, Predin je odlučio izraziti svoju strast kroz glazbu.

“Pjesma je to o nama, posebnom košarkaškom plemenu koje ne pravi razliku između spola, vjere, nacionalnosti i boje kože. Upravo suprotno. Oduševljena tom igrom, spaja nas kao srodne duše svih dobi i zanimanja. Iste nas trojke i banane dižu na noge, sve naše pobjede su svima jednako slatke i naše suze su svima jednako gorke. Zato pjevam da lopta ima dušu i da nas svojim ritmom uvijek nosi u neki bolji svijet, u svijet našeg najdražeg sporta koji nam srca uvijek ispuni najljepšim osjećajima”, istaknuo je Predin.

Zoran Predin je dugi niz godina prisutan na glazbenoj sceni te je stekao široku publiku svojim autorskim djelima. Osim što gaji ljubav prema glazbi, Predin je i aktivan ljubitelj sporta te je svoju strast prema košarci pretočio u ovu novu pjesmu. Njegova raznovrsna glazbena karijera obuhvaća suradnje s različitim glazbenim postavama i žanrovima, od kantautorskog izričaja do rocka i popa.

Ipak, ovo nije prvi put da Predin spaja ljubav prema glazbi i sportu. “Prvi put sam dotakao sport s pjesmom “Vaterpolisti”, a 2000. godine, povodom prvog plasmana slovenske nogometne reprezentacije na Europsko prvenstvo, u Amsterdamu sam s kolegama Lovšinom i Kreslinom izvodio našu nogometnu himnu “Slovenija gre naprej”. Godine 2014. bio sam autor pjesme “V ritmu Triglava”, službene himne Europskog košarkaškog prvenstva”, kazao je Predin.

Košarka je važan sport u Predinovom životu, a ljubav prema istoj se rodila kada je Jugoslavija postala Svjetski prvak 1970. godine. Sljedeći dan, Predin je započeo s treniranjem košarke u mariborskom klubu Branik (tada Maribor 66). “Nisam bio neki poseban talent, ali sam bio kapetan svake ekipe u kojoj sam igrao. U drugom gimnazije povrijedio sam kuk i moja aktivna košarkaška karijera je bila gotova. Loptu je zamijenila gitara”, ističe Predin.

“Lopta ima dušu” označava još jedan zapaženi trenutak u Zoranovoj glazbenoj karijeri te je dokaz da se umjetnost i sport sjedinjuju na poseban način kako bi izazvali emocije, povezanost i strast prema životu. Kako bi se poništile regionalne jezične barijere, pjesma je snimljena na čak tri jezika i sadrži hrvatsku, slovensku i makedonsku verziju. Uz samu pjesmu, uskoro će biti objavljen i videospot u produkciji Roka Predina, glazbenikova sina.

“Pjesma je oda atraktivnom globalnom sportu. Kao takva, posvećena je svima kojim taj sport mnogo znači. Mogu se pohvaliti, da na jesen na tu temu spremam još neka vrlo atraktivna iznenađenja”, otkrio je Predin.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...