Zajedno prepoznajemo i suzbijamo nasilje nad djecom u virtualnom i stvarnom okruženju

Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” obavještava javnost o provedbi projekta pod nazivom “Zajedno prepoznajemo i suzbijamo nasilje nad djecom u virtualnom i stvarnom okruženju“, projekt je podržan od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u okviru Javnog poziva za financiranje projekata i programa iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Cilj ovog projekta je multidisciplinarnim pristupom doprinjeti suzbijanju zlostavljanja djece i mladih putem interneta i kroz programe prevencije ukazati na probleme trgovine ljudima (TLJ) na području Konjica i Mostara. Takođe, projektom se želi pružiti informacije i nova znanja koja mogu doprinjeti izgradnji ispravnog shvaćanja i promjeni svijesti kod šire javnosti i stručnjaka o TLJ, s posebnim fokusom na prosjačenje i vrbovanje djece putem interneta od strane predatora.

Projekt obuhvata 12 radionica, od kojih je 7 edukativnih radionica za učenike školske dobi i 4 radionice za roditelje i nastavnike u Mostaru i Konjcu. Očekuje se uključenje oko 60 roditelja i 250 djece školske dobi, kao i 20 predstavnika/članova Vijeća mladih Grada Mostara.

Uz podršku Federalnog ministarstva nauke i obrazovanja, Udruženje “Dignitet” je već pokrenulo Liniju za pomoć, koja je pružila podršku građanima suočenim sa situacijama vezanim za trgovinu ljudima. Tijekom projekta, pružit će se i psihološka i pravna pomoć.

Projekt će također obuhvatiti kampanju koja će se sprovoditi povodom Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima (18. listopad), s ciljem podizanja svijesti o problemima zlostavljanja i zloupotrebe djece. Aktivnosti će biti predstavljene lokalnim medijima, a informacije o projektu će biti dostupne na stranicama Udruženja “Dignitet”.

U implementaciji projekta sudjeluje tim iskusnih članova Udruženja “Dignitet” koji ima dugogodišnje iskustvo u prevenciji i borbi protiv zlostavljanja djece, dječje pornografije i pedofilije, nasilja u porodici i trgovine ljudima.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...