Zajec: Za ovo smo se borili

Velimir Zajec postao je novi predsjednik Dinama u prvim demokratskim izborima. Na povijesni dan navijači Dinama Bad Blue Boysi okupili su se ispred stadiona Maksimir te burno proslavili svoju pobjedu. Zajec je bio kandidat liste Dinamovo proljeće, koju su predvodili navijači. Njegov izbor trebao bi označiti novu eru u povijesti Dinama.

“Zahvaljujem se svima na pratnji, divnim navijačima i ljudima koji su radili da se sve ovo dogodi, da prvi demokratski izbori proteknu u ovakvom tonu. Svi mi novi dolazimo sa svježim idejama, želimo klub dići na još veću razinu, pa da i Dinamov puk bude svime zadovoljan”, rekao je Zajec u uvodu konferencije za medije.

“Jako puno emocija”

“Jako su slični događaji, puno je emocija. Ono je bio povratak imena Dinamo koji je bio važan, tad smo se borili protiv uzimanja tog imena, nismo odmah uspjeli, ali smo ga vratili. Dinamo mora biti civilni klub uz jake navijače. Da, ovo je povratak Dinama njegovim korijenima i navijačima, oni su se dugo borili za ovo, to moramo cijeniti.

Znam s kojim emocijama oni ulaze u sve svoje borbe, to nam je potrebno, ali moraju čuvati i dignitet kluba, raditi kako do sada. Pa i još bolje. Naš cilj je bio da se sve rješava gospodski, Dinamo je uvijek bio gospodski klub. Naš je cilj da sve bude lijepo, da smo svi zadovoljni”, rekao je novi predsjednik Dinama.

Kvalitetni ljudi ostaju

“To je u politici 100 dana, to je puno. Pred nama je Konferencijska liga, borba u HNL-u, imamo ozbiljne protivnike u Rijeci i Hajduku. Treba se boriti za rezultate, igrači igraju dobro, njima je ovo veliki “push”, mi smo uz njih. I uz radnu zajednicu, nećemo nikoga dirati.

Vjerujem da ćemo pokušati da Dinamo funkcionira kako treba. Ne kažemo da on nije djelovao kvalitetno, ali sve može biti na bolju razinu. Sportski direktor? Moramo ga brzo izabrati, to je možda i najvažnija pozicija u sportskom klubu”, rekao je Zajec.

Pozivamo naše protivnike na dobru suradnju

“Trener ima moju apsolutnu podršku. Hoću li posjetiti danas igrače? Nisam ni stigao razmišljati o tome, puno se toga događalo, funkcionirao sam na bazi 2-3 sata spavanja. Sigurno da će igrači danas pokazati koliko su dobri, uzet će bodove, ja im ne bih htio smetati u njihovoj rutini.

Moraju se pripremati za utakmicu, a druge stvari će doći po sebi. Napravit ćemo analize, vidjeti i financijsko stanje kluba, odmah se pripremati za sljedeću godinu i Ligu prvaka. Izražavam želju i pozivamo sve naše oponente, klubove koji su protiv nas, Hajduk i Rijeku na dobru suradnju, jedno sportsko natjecanje na terenu”, zaključio je Zajec.

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Plenković potvrdio: Bit ću prvi na listi za Europski parlament

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je danas višednevnu neslužbenu...