Zajec i tim rade punom parom

U ponedjeljak će se održati sjednica Izvršnog odbora Dinama. Na prošloj sjednici odobreno je formiranje Ureda predsjednika Dinama, a tko će se pridružiti tom uredu doznat će se na novoj sjednici. Najavljuje se kako će uskoro ljudi iz prijašnjih upravljačkih struktura sigurno napustiti klub.

Klubovi se pripremaju za nastavak prvenstva u kojem je još ostalo devet utakmica do kraja. Dinamo čekaju dva okršaja s Hajdukom na Poljudu, jedan u prvenstvu, a drugi u Kupu. Ispadanje iz Europe u Zagrebu je ublažio dolazak Velimira Zajeca na mjesto predsjednika Dinama, a na prošlotjednom Izvršnom odboru izabrani su novi sportski direktor Marko Marić i novi član Uprave Zvonimir Manenica.

Isto tako jednoglasno je potvrđeno formiranje tri odbora. Prvi će biti Odbor za financijska i organizacijska pitanja, drugi će biti Odbor za izgradnju stadiona, a treći će biti Odbor članstva. Preciziranje ovih odbora bit će obavljeno na novoj sjednici Izvršnog odbora koja će se održati u ponedjeljak navečer u Maksimiru.

Odbor za financijska i organizacijska pitanja vodit će Mislav Ante Omazić, Odbor za izgradnju stadiona vodit će Ivan Nauković, a Odbor članstva Tomislav Globan. Taj trojac će na sjednici Izvršnog odbora predložiti svoje timove za spomenute odbore. Ta tri ureda predstavljena su kao ključna za budućnost Dinama. 

Štitovi Barišića i Hanžela prvi će letjeti 

Financije će biti zadužene za novi stadion i članove kluba koji su najvažnije točke uz, naravno, rezultate i uspjehe prve momčadi. U odborima će biti i neka ugledna, poznata imena, piše Večernji list. Što se tiče prve momčadi, novi sportski direktor već je počeo razmišljati o pojačanjima za ljeto, a radi se ozbiljno i na tome da Dinamo dobije filijalu, odnosno partnerski klub u kojem će razvijati svoje mlade igrače.

Put je to kojim su svojedobno išli Luka ModrićMarcelo BrozovićMilan BadeljDani Olmo i mnogi drugi, kako kroz posudbe u druge klubove tako i kroz igru za B momčad. No, kako je HNS zabranio postojanje B momčadi hrvatskih prvoligaša, na Dinamu je sada da odabere partnerski klub u koji bi slao svoje igrače, ali i trenere. I taj klub neće nužno biti iz Hrvatske, u obzir dolaze Slovenija te Bosna i Hercegovina. 

Danijel Tomačić Darko Podnar, koji su služili kao štit Mirka Barišića i Nikole Hanžela mogli bi prvi napustiti Maksmirsku 128 jer svoju stručnost proteklih godinu dana baš i nisu pokazali. Podnaru bi prvom mogla biti pokazana izlazna vrata jer ne tako davno taj je čovjek na vrlo neprimjeren, nepotreban način omalovažio rad novog sportskog direktora Marka Marića.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...