Von der Leyen: u koaliciju su dobrodošli svi koji podržavaju Ukrajinu

Kandidatkinja Europske pučke stranke za predsjednicu Europske komisije – EK, Ursula von der Leyen uvjerena je da će dobiti novi mandat i potrebnu većinu u novoizabranom Europskom parlamentu. O tome u ponedjeljak izvješćuje HRT.

– Da, uvjerena sam što se tiče novog mandata, ali naravno, još je puno posla preda mnom, rekla je Von der Leyen, očito zadovoljna izbornim rezultatima.

Nakon objave prvih privremenih rezultata za Europski parlament izrazila je zadovoljstvo uspjehom Europske pučke stranke (EPP), koja i dalje ostaje s najviše zastupnika i “sidro stabilnosti”.

„Ovi izbori su nam poslali dvije poruke, prva je da i dalje postoji centristička većina za snažnu Europu i to je ključno za stabilnost. Ali, također je istina da su ekstremi na ljevici i na desnici dobili na potpori i zato ovaj rezultat traži još veću odgovornost stranaka centra,“  – rekla je Von der Leyen.

Najavila je da će već od danas kontaktirati i druge dvije vodeće političke skupine, socijaldemokrate i liberale, s kojima želi uspostaviti široku koaliciju za snažnu Europu. Dobrodošli su svi koji su proeuropski nastrojeni, koji podržavaju Ukrajinu i vladavinu prava.

Istaknula je da je svijet u previranju, da snage unutar i izvan EU-a pokušavaju destabilizirati i oslabiti Europu. “To nikada nećemo dozvoliti. Ovi izborni rezultati pokazuju kako većina Europljana želi snažnu Europu,”, rekla je aktualna predsjednica Europske komisije.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Mostar: Solistički koncert Ante Milića

U nedjelju 23. lipnja 2024. godine u Hrvatskom domu...

VIP Betting kladionica zapošljava više djelatnika

VIP Betting kladionica otvara nove poslovnice u Mostaru i...

Oglas za posao: Referent u računovodstvu i financijama i skladištar

Poduzeće SUTON PRINT doo – Široki Brijeg se dugi...

Josip Šaravanja: Život u hercegovačkom selu može biti progresivan

Udruga Mlada snaga - Hamzići i ove godine organizira...

Jelena Rozić: Cijeli motiv knjige je šetnja Mostarom, mojim životom i sjećanjima

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju...

Dodik veleposlaniku SAD-a: ‘Razbio bih ga kao zvečku’

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je lažima navode...