Vladimir Kočiš Zec okupio brojne glazbenike na predstavljanju svog albuma “Tako je to kada se voli”

Studio Croatia Records danas je bio preuzak za brojne glazbenike i kolege koji su došli na predstavljanje novog albuma “Tako je to kada se voli”, Vladimira Kočiša Zeca

Album objavljen krajem prošle godine u posljednjih par mjeseci privukao je veliku medijsku pozornost, komentari publike su odlični, a pohvala struke stigla je u obliku nominacije za Porin u kategoriji “Najbolji album zabavne glazbe”. Jaka autorska ekipa,  predvođena naravno Zecom, napravila je deset odličnih pjesama, a kako su pjesme nastajale okupljenima su ispričali autori Miroslav RusŽeljko Krznarić te producenti Tihomir Ivanetić i Dragutin Smokrović Smokva.

Iako je Zec priznao kako najradije pjeva svoje pjesme, one koje su mu ponudili Miroslav Rus poput “Da mi te nema” ili “Dolazim ti” Željka Krznarića, nikako nije mogao odbiti. Na aktualnom albumu je i nova verzija pjesme “Lola” koju je napisao jedan od najvećih autora, Stevo Cvikić.

Uz karijeru u Novim fosilima, Vladimir Kočiš Zec je spretno gradio i svoju samostalnu karijeru koja je započela 1991. godine s pjesmom “Gospodine generale”. Tekst za ovu pjesmu upravo je napisao Cvikić koji današnje predstavljanje albuma nikako nije htio propustiti. Na upit koja mu je pjesma naročito draga, a koju je napisao za druge, Zec je istaknuo pjesmu “Zagrebačka zima” koju je sjajno otpjevala Jasna Zlokić.

Otkrio je i da pjesma “Pjevam i živim” nije u početku zamišljena kao duet, ali kad ju je odsvirao Oliveru Dragojeviću, on je odmah rekao kako je želi snimiti. Naslov te pjesme možda najbolje opisuje životni i profesionalni put Vladimira Kočiša Zeca. Iako je odrastao na rock glazbi, glazbeno i sviračko iskustvo stekao je u najpopularnijoj grupi na ovim prostorima, Novim fosilima.

Zahvaljujući pjesmama sjajnog Rajka Dujmića i Steve Cvikića snimljeni su evergreeni koje Sanja, Zec i Marinko i dalje pjevaju. Iza njih je 55 godina duga karijera koju će proslaviti velikim koncertom u zagrebačkoj Areni.

Sanja Doležal rekla je kako bi to mogao biti oproštajni koncert, no Zec ju je odmah ispravio rekavši kako će možda ipak imati nekoliko oproštajnih koncerata

Dodala je i kako bi to mogao biti oproštajni koncert, no Zec je odmah ispravio rekavši kako će možda ipak imati nekoliko oproštajnih koncerata. Svi autori složili su se da je ljubav velika pokretačka snaga i neiscrpan izvor za mnoge pjesme, a Zec je dodao: “Za ljubav uvijek kažem da je jedno slatko prokletstvo, bez nje se ne može i svaka od ovih ispričanih priča na novom albumu je posebna. Dobivam brojne poruke publike kako su se našli u njima. To je za mene već veliki uspjeh, a ako još dobijem i Porin napraviti ću veliku feštu i proslaviti.”

Uz dvije pjesme s albuma “Dolazim ti” i “Da mi te nema” te pratnju gitarista Branka Bogunovića Pifa i Borisa Dugog Novačkog, današnje predstavljanje albuma “Tako je to kada se voli” završilo je u veselom ozračju.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Izvanredna sjednica Ustavnog suda o Milanovićevu

Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu na kojoj je tema...

Slavica Delibašić Nestlé Zdravo! Baka ambasadorica u potrazi za novim receptima i pričama

Usprkos ubrzanom razvoju tehnologija i velikom utjecaju društvenih mreža...

Šeparović: Milanović ne može biti ni mandatar ni premijer

Ustavni sud u petak je odlučio da se predsjednik...

Užas: Danka je bila živa, zadavili su je

Djevojčica Danka Ilić (2) navodno je bila živa nakon...

Republika Srpska imade svoj izborni zakon

Parlament Republike Srpske je u petak rano ujutro glasovima...

Stier progovorio o koaliciji s DP-om i žestoko kritizirao Pupovca

Davor Ivo Stier, bivši HDZ-ov ministar vanjskih poslova u...

Viktor Orban im savjetovao da se pokupe i odlaze što prije

Najviši dužnosnici Europske unije moraju otići i ne zaslužuju...