Vlada: Predsjednik i ministri s čelnicima sindikata proračunskih korisnika

Na tragu kontinuiranog dijaloga, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg, zajedno s ministrom financija Adnanom Faladžićem i ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa dr. sc. Rašidom Hadžovićem, danas je održao radni sastanak s čelnicima sindikalnih organizacija korisnika Proračuna HNŽ-a koje okupljaju gotovo 6000 članova. Sastanku su nazočili čelnici sindikata osnovnoga i srednjeg obrazovanja, MUP-a i javne uprave: Goran Miličević, Edina Čomić, Josip Milić, Edin Sarajlić, Vido Marić, Dalibor Alilović i Miron Torlo.

Iskazano je suglasje o tomu da godinama postoji kvalitetan i kontinuiran dijalog koji Vlada HNŽ-a u ovom sazivu održava sa socijalnim partnerima, a koji je ishodio potpisivanjem čak 16 kolektivnih ugovora u proteklih osam godina.

– Na istomu je tragu organiziran ovaj sastanak, kako bismo razmijenili nove informacije i prokomentirali aktualno stanje. Vlada je, i u tomu nemamo razmimoilaženja, ispunila i ispunjava sve odredbe iz kolektivnih ugovora kojima smo, u našem mandatu, osjetno unaprijedili životni i radni standard korisnika županijskoga proračuna, naročito materijalno-financijske i radno-pravne statuse uposlenika u sustavu prosvjete, policije i javne uprave. No, što je najvažnije, Vlada je svojim odgovornim ponašanjem i dobrim gospodarenjem financijama stvorila pretpostavke da se i u predstojećem razdoblju može promišljati o daljnjem poboljšanju ukupnoga standarda svih proračunskih korisnika – kazao je predsjednik Herceg komentirajući današnji sastanak te dodao kako je to osobito bitno u svjetlu objektivnih pogoršanja općega sigurnosnog stanja u svijetu koje sobom uvijek nosi i nove životne, financijske i svake druge izazove.

Sindikalni čelnici izrazili su zahvalnost Vladi HNŽ-a, posebice predsjedniku i resornim ministrima, za sve učinjeno, korektan odnos, osvjedočeno razumijevanje za opće stanje u društvu i izazove s kojima se korisnici proračuna suočavaju.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Izboden australski biskup

Prije samo dva mjeseca izbodeni australski biskup ugostio Stijepu...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...