VITEZ: Svečano dodijeljene nagrade za priču u čast Marku Martinoviću Caru

Večeras je u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva ,,Napredak” Vitez održana svečana dodjela Međunarodne književne nagrade za priču Marko Martinović Car 2023, piše viteski.ba.

Na početku je u ime organizatora predsjednica Gordana Mišković pozdravila nazočne, nakon čega je posebno naglašena zahvala Središnjoj upravi HKD Napredak, koja je ovu manifestaciju uvrstila u kalendar najznačajnijih događaja u velikoj obitelji Napretka te već nekoliko godina značajno podupire manifestaciju. Dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Josip Križanović je potvrdio taj navod, te naglasio, HKD Napredak u svom kalendaru događaja ima preko 500 događaja, aktivnosti posvećene Caru su dvanaeste u brojnom nizu, razlog je kontinuitet u radu, ali i samo ime Marko Martinović Car.

Dvadeset je godina od kada je Lašvansku dolinu napustio velemajstor kratke priče, književnik Marko Martinović Car. Car je rođen 1933., a umro je 2003. godine. Sedma je godina kako je HKD ,,Napredak” podružnica Vitez obnovio nagradu za priču koja nosi naziv Marko Martinović Car, a ove godine je pristiglo 35 priča od 33 autora iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Nizozemske i Srbije.

Nakon detaljne prosudbe, žiri u sastavu Sanja Babić Ðulvat (Vitez), Bosiljko Domazet (Zagreb) i Dragić Rabrenović (Bijelo Polje) te tajnik žirija Anto Zirdum dodijelio je bodove, koji su doveli do poretka. Potpisnik priče za treće mjesto je Almir Alić književnik iz Tuzle, potpisnici priče za drugo mjesto su dvojac Denis Peričić i Anita Peričić iz Varaždina, a priču za prvo mjesto potpisuje književnica Aida Šečić Nezirević, Travničanka iz Sarajeva.

Nagrade su uručili načelnik općine Vitez Boris Marjanović i dopredsjednik Središnje uprave HKD Napredak Josip Križanović. Na kraju su se dobitnici nagrada zahvalili Napretku na odličnoj organizaciji te pozvali da HKD ,,Napredak” podružnica Vitez nastavi s ovim projektom. U glazbenom dijelu programa nastupili su Maja Mišković na violini i Gabriela Blaž na glasoviru te Ivo Jandrić.

Najčitanije

Bokšić raspisuje natječaj za posao

BOKŠIĆ d.o.o. raspisuje natječaj za posao. Potreban je radnik...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

Uoči Eura Dalić na putu dugom 120 kilometara

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić propješačio je prvoga dana 50 kilometara...

Ultrasi: SVI NA STADION!

Ultrasi uoči gradskog derbija poslali poruku i pozvali navijače...

Zanimljiva mapa Europe

Instagram profil “Dalmatian mapper” objavio je zanimljivu kartu koja...

Niko Kovač preuzima Liverpool?

Niko Kovač glavni je kandidat za novog trenera Liverpoola,...

Izrael sprema odgovor na napad Irana

Iranski napad na Izrael s preko 300 dronova, krstarećih...

GORICA – DINAMO 0:2 Dinamo nastavlja lov na Rijeku

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu...