Ušetao je u tuđu kuću i zatekao zbunjenog gazdu

Hrga tvrdi da se Milanović ludo zabavlja: ‘Ušetao je u tuđu kuću i zatekao zbunjenog gazdu’

Nakon odluke Ustavnog suda, jedino o čemu se u javnosti govori je predsjednik Zoran Milanović, a komentar je dala i Mirjana Hrga čiju objavu prenosimo u cijelosti.

“Aktualnom Predsjedniku RH, kako god završio, neke se stvari neće moći osporiti: u stanju je sve okrenuti naopačke u sekundi. To ne može svatko. Temu i protivnika bira onako kako mu padne grah (čitaj kako želiš…). Buka je uglavnom uvijek zaglušujuća. Do sad je već napravio nekoliko stvari koje su nezamislive.

Ušetao je u tuđu kuću, zatekao zbunjenog gazdu, razvlastio ga i stavio u magareću klupu. Divim se i donedavnom gazdi. Fakat moraš moći izdržati tu javnu kastraciju. Ni ukućane nitko ništa nije pitao. Stoje kao mali od kužine. Bit će onako kako novi gazda kaže. Hvataj mrvice koliko ispod stola padne dok gosti jedu.

Uveo je i novi politički rječnik – kad god kaže ‘Neću ili ne bih nikada’ budite sigurni da to znači: ‘Bit će upravo to’. U maniri najboljeg boksača izbjegava šamarčine zbog iznošenja netočnih najava. Štoviše. Izlazi neoštećen uz poruku: Sad sam se predomislio. I – prolazi. Pri tom, čini se da se ludo zabavlja dok: poništava svaki privid ozbiljnosti i snage najjače oporbene stranke, dok gura HDZ desno, dok budi uspavano biračko tijelo, ali istovremeno i mobilizira desnicu.

‘Čuđednju mjesta nema…’

Ako ne uspije, izbrisat će SDP s političke scene. Čini se kao da ga taj ulog bas previše i ne brine. Ojačao bi tako i ‘smrtnog neprijatelja’, ali čini se da ga ta mogućnost čak politički i uzbuđuje. Neobičan politički kaskader.

Za tu disciplinu treba imati ne samo hrabrosti nego i snage i političke ludosti. To moraš moći. Kakav god rezultat bio. Za ‘njegov’ plan znalo je samo njih nekoliko. Čuđednju mjesta nema. Na više načina…

Ovo je igra za odlikaše, a ne političke epizodiste. Njih se ionako ništa ne pita. Oni dođu kao cvjetić na reveru. Može i ne mora. Nevažni”, poručila je Hrga na Facebooku.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...