Hercegovina otvorila cikloturističku sezonu

Hercegovina je bila domaćin stotinama biciklista iz Hrvatske, Srbije i svih dijelova Bosne i Hercegovine. Događaj “Upoznaj Hercegovinu“, organiziran od strane udruge “HerzegovinaBike” u suradnji s hercegovačkim klubovima iz Mostara, Širokog, Posušja, Drinovaca, Gruda, Ljubuškog i Čapljine, pružio je sudionicima nezaboravan doživljaj spektakularnih krajolika, slikovite okoline i gostoljubivosti gradova koje su posjetili tijekom današnje vožnje dugog 130 km.

Start vožnje bio je u Mostaru ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Nakon prvih 20 km, biciklisti su stigli u Široki, gdje su imali priliku upoznati ovaj predivni hercegovački gradić. Gosti su bili srdačno dočekani i osvježeni ispred tvrtke Vibar doo Best Drive BiH, koja je poznata po podršci biciklizmu i promociji aktivnog načina života i outdoor turizma.

Nakon Širokog Brijega, sudionici su posjetili Grude gdje su ih dočekali članovi Biciklističkog kluba Grude. Nakon kratke pauze u Agroturizmu Marića gaj, gdje su imali priliku kušati hercegovačke delicije, krenuli su prema Ljubuškom.

U Ljubuškom su se pridružili dječjoj utrci “Kids Race Gračine” koju je organizirao BK Ljubuški te su se fotografirali s mališanima koji su izražavali svoje oduševljenje i sreću. Posljednji grad na njihovoj ruti bio je uvijek lijepa Čapljina, nakon čega su se vratili u Mostar pitoresknom Ćirinom prugom.

Cestovni i brdski biciklizam izvrsni su načini za istraživanje svijeta, a s idejom održivog putovanja koja postaje sve važnija, bicikl postaje sve popularnije prijevozno sredstvo. Biciklistički turizam nudi raznoliko tržište. Potražnja za ovom tržišnom nišom raste, zbog aktivnog i zdravog načina kretanja i oblika turizma, kao i željom za istraživanjem prirode. Biciklistički turizam nudi brojne mogućnosti, uključujući iskustvo s lokalnom zajednicom, biciklističke ture neasfaltiranim cestama, upoznavanje novih mjesta i destinacija, kao i nove mogućnosti koje dolaze s e-biciklima. Ovo je samo početak uzbudljive sezone biciklizma u Hercegovini“, izjavio je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

Već iduće nedjelje očekuje nas još jedan spektakularan događaj – biciklijada Ćirinom prugom, koja će ponovno privući stotine sudionika iz regije. Pozivamo sve ljubitelje biciklizma da se pridruže ovom izvanrednom događaju. Nema boljeg načina da uživate u subotnjem polumaratonu u Mostaru, a zatim u nedjelju upoznate južni dio Hercegovine i Ćiro prugu na opuštenoj biciklističkoj vožnji do Čapljine.

Organizatori događaja “Upoznaj Hercegovinu” bili su: Biciklistički klub Mostar, Biciklistički klub Široki, Biciklistički klub Posušje, Hrvatski biciklistički klub Drinovci, Biciklistički klub Grude, Biciklistički klub Ljubuški i Biciklistički klub Čapljina.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svojim sponzorima i to: Continental, HT Eronet i Škoda Apolo Mostar.

Najčitanije

Marko Džakula: Folklor uistinu spaja ljude

HKUD Dubrave Aladinići osnovano je 1997. godine. Jedno je...

Hrvatski biskupi poslali poruku uoči izbor

Hrvatski biskupi odlučili su se oglasiti prije parlamentarnih izbora,...

HNS neće organizirati fan zone ni u Njemačkoj ni u Hrvatskoj

Na prošlotjednoj je radionici UEFA do kraja razjasnila uvjete...

Butković ima novi naziv za Milanovića

Kampanja se bliži kraju, uskoro počinje izborna šutnja, ali...

DW: Njemački političari strahuju od pobjede Zorana Milanovića

U razgovoru s političarima i analitičarima u Berlinu na...

Mladi iz cijele EU pozvali na poštivanje konstitutivnosti naroda u BiH

U Hagu se održalo dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke...

Predizborno istraživanje Nove TV

U Dnevniku Nove TV večeras su objavljeni rezultati predizbornog...

Danas sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Danas, u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, u Domu...