U tijeku je 12. Street Arts Festival Mostar: Telemach fondaciji uručeno priznanje za doprinos razvoju urbane kulture

Nedavno je počeo 12. Street Arts Festival Mostar (SAFMo). Ova priča, temeljena na ljubavi prema umjetnosti i gradu, svake godine ima sve više sudionika, publike i prijatelja iz Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta. Među njima je i Telemach fondacija, kojoj je organizator – Udruga Rezon, u okviru svečanog otvaranja u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u Mostaru, uručio plaketu za doprinos razvoju urbane kulture. Nakon toga je uslijedila cjelonoćna zabava uz dinamični nastup beogradske glazbene zvijezde, DJ-a Marka Miloševića (aka MKDSL), i mladog mostarskog DJ-a Zagintosha.  

Čast je biti prijatelj projekta koji podržava mlade umjetnike i svake godine iznova osvaja srca građana i posjetitelja Mostara, pružajući im novu i pozitivnu sliku grada. U tom kontekstu, priznanje koje smo dobili ima dodatnu vrijednost. Naša posvećenost zajednici, mladima i njihovoj perspektivi odlično se slaže s ciljevima, misijom i energijom Street Arts Festivala Mostar, što smo pokazali i novim, zajedničkim projektom koji smo pokrenuli ove godine – Street Art Mini akademijom. Izložba radova sudionika Akademije otvorena je 28.8. u prostorijama Udruge Rezon. Vjerujemo da će vam posjeta ovom i drugim festivalskim događajima ostati u lijepom sjećanju“, poručila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO tvrtke Telemach BH.

Glavna atrakcija Street Arts Festivala Mostar su živopisni murali i graffiti, tako da narednih dana slijedi spektakularna igra boja i oblika street artista na gradskim zidovima (potražite ih!) koja skupa s bogatim OFF programom pozicioniraju Mostar visoko na listi najpoželjnijih destinacija u regiji. Uz podršku Telemach fondacije, 1.9. s početkom u 18:00 sati, bit će upriličeno druženje građana, sudionika i posjetitelja Festivala uz (besplatnu) kavu i kolače u Šantićevoj ulici, a 2.9. u 19:30 sati radionica za djecu s polaznicima Mini Street Art Akademije u OKC Abrašević.

Prilika za edukaciju, zabavu, druženje i umrežavanje neće nedostajati.

Ovogodišnji Festival smo započeli uz sjajnu energiju. Kreiranjem jedinstvenih glazbenih iskustava unapređujemo cijelu produkciju festivala i jačamo kulturnu platformu s raznolikom publikom“, istakla je Marina Đapić, osnivačica SAFMo i predsjednica Udruge Rezon.

Cijeli lineup i tekuće informacije o svim događajima potražite na web stranici i društvenim mrežama 12. Street Arts Festivala Mostar (Facebook i Instagram).

Najčitanije

Danijela Tomičić: Nismo svjesni koliko oko nas ima prirodnih fenomena

HPD Prenj 1933. Mostar, u suradnji sa Stanicom planinarskih...

Ubavka Prusina: Glas je najdublja veza s nama samima

Ubavka Prusina živi i radi u Mostaru. Glazbenu akademiju...

Pupovac se drži ustavne floskule ZAVNOH-a

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore ide...

U zagrebačkoj crkvi kršteno više filipinske djece nego naše

Da su se Filipinci itekako dobro snašli u Hrvatskoj,...

Zvonko Milas uputio poruku za Hrvate koji žive izvan RH

Nositelj liste HDZ-a za izbor zastupnika u Hrvatski sabor...

Martin predstavio svoju iščekivanu prvu pjesmu: „Maštarija“!

Nakon što se već prvim nastupima u The Voice...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas...

Mario Viscovich vodstvu DP-a: Mičite me!

Predsjednik županijskog ogranka Domovinskog pokreta (DP) u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je...